Bibi radí

Sdílej
 
Milá Bibi, v lázních jsem se zamiloval do jedné holky. Chovala se úplně tak, jak jsem si vždycky přál. Celou dobu pobytu jsem se ale bál, že mi dá kopačky, a taky mi je nakonec dala. Teď chodím s jinou holkou od nás ze školy, mám ji rád, ale pořád myslím na Evu. Co mám udělat, abych byl s nějakou holkou šťastný jako se Evou? Mikkyš, 15 let

Milá Bibi, v lázních jsem se zamiloval do jedné holky. Chovala se úplně tak, jak jsem si vždycky přál. Celou dobu pobytu jsem se ale bál, že mi dá kopačky, a taky mi je nakonec dala. Teď chodím s jinou holkou od nás ze školy, mám ji rád, ale pořád myslím na Evu. Co mám udělat, abych byl s nějakou holkou šťastný jako se Evou?
Mikkyš, 15 let

Milý Mikkyši, asi tě překvapím, když ti rovnou naleji " čistého vína": tvoje lázeňská láska vlastně láskou vůbec nebyla. Bylo to jen poblouznění, tvá velká touha po lásce, kterou ale ta dívka nevyslyšela. Do Evy ses zamiloval, ale už ses nezaobíral myšlenkou, jestli cítí něco taky ona k tobě. Z tvých stálých obav, že se s tebou rozejde, vyplývá spíš to, že Eva z tebe dvakrát nadšená nebyla. Je možné, že ke komunikaci s tebou svolila po tvém naléhání jen proto, aby měla klid, a ty sis to vysvětlil jako chození. Anebo jí byla tvá společnost příjemná, ale nikdy ji nenapadlo, že by to mělo pokračovat i po konci vašeho pobytu. Ať tak či onak, nemá cenu nadále na ni myslet, ale spíš se zamýšlet, proč to skončilo, a vzít si ponaučení pro příští vztahy. Základem totiž není to, že se do někoho zamiluješ, ale jestli je tvá láska opětovaná a zda se ve vztahu oba cítíte přirozeně. V případě Evy to tak očividně nebylo, a proto zákonitě musel nastat rozchod. Možné, Mikkyši, i to, že jsi jí byl zpočátku sympatický, ale svou věčnou obavou, aby tě nenechala, jsi ji otrávil. A teď k tvé současné dívce. Jestliže pořád hledáš, jak být s někým šťastný, není ani tato dívka pro tebe ta pravá. Proto uděláš nejlépe, když se s ní rozejdeš a poohlédneš se po někom, s nímž si budete rovni: oba dva se budete chtít.

Otázky do rubriky Bibi radí zasílejte na adresu : ABC, Žerotínova 38, 130 50 Praha 3. Obálku označte heslem BIBI .