Třikrát internet

Sdílej
 
Na světě už je to tak zařízené, že velké ryby požírají malé. Takže když patříte mezi rybky spíše menší, máte se co ohánět. Musíte se vyhýbat setkání s těmi většími, ale abyste nechcíply hlady, měly byste občas schramstnout nějakou tu menší. A v tom je celý trik hry zvané Fishy, o které její autor tvrdí, že je "návykovější než kouření". V každém případě je zdravější. Ovládání je jednoduché, pohybujete se pomocí šipek.

HRA ZADARMO: HAM!

Foto
Na světě už je to tak zařízené, že velké ryby požírají malé. Takže když patříte mezi rybky spíše menší, máte se co ohánět. Musíte se vyhýbat setkání s těmi většími, ale abyste nechcíply hlady, měly byste občas schramstnout nějakou tu menší. A v tom je celý trik hry zvané Fishy, o které její autor tvrdí, že je "návykovější než kouření". V každém případě je zdravější. Ovládání je jednoduché, pohybujete se pomocí šipek. Jen nesmíte zapomenout, že jste ve vodě, takže zabrzdit nebo změnit směr tu není tak bleskovou záležitostí jako na souši. Pamatujte: čím víc rybička papá, tím víc také roste, takže když se vám bude dobře dařit, stanete se nakonec i vy velkou rybou. Je to však hodně těžké, protože k dispozici máte jenom jeden život. Tak jako v reálném světě, takže je to spravedlivé.
http://www.xgenstudios.com/fishy

DOBRÝ TIP: VĚDA NA VLASTNÍ KŮŽI
Foto
Fyzika ani chemie nejsou nudné, i když to tak někdy ze školních lavic vypadá. Přesvědčit se můžete na webové stránce plné nejrůznějších vědeckých experimentů. Stránka je sice v angličtině, ale většina návodů je dobře vybavena obrázky. Mimo jiné se zde dozvíte, jak si postavit periskop (ze dvou kapesních zrcátek a jedné prázdné krabice od mléka), jednoduchý fotoaparát (z krabičky od chipsů značky Pringles) či sluneční hodiny (budete si muset vytisknout nebo obkreslit sluneční diagram). Podíváte se do vnitřností počítačové diskety (přičemž se samozřejmě dozvíte podrobnosti o jednotlivých součástech) a na plastikovém talířku si s trochou štěstí "vyrobíte" malý elektrický blesk. Možná vás tenhle web tak zaujme, že se vedle fyziky a chemie začnete větším tempem učit také anglicky. Tomu se pak říká dvě či ještě lépe tři mouchy jednou ranou.
http://www.exploratorium.edu/science_ explorer/index.html

FÍGL: ZPOŽDĚNÍ PRO RYCHLÝ START
Zapnutí počítače (případně jeho restartování) je úkon pro uživatele s pevnými nervy. Proč? Trvá to zkrátka moc dlouho. To ráno přijdete do práce, posadíte se ke stolu, zmáčknete na pécéčku příslušný čudlík - a následujících několik minut jen zíráte na poblikávající monitor. Po ránu si aspoň můžete v klidu zalistovat novinami. Horší je, když se vám počítač třeba "kousne" během dne a vy ho musíte vypnout a zase zapnout. Pokud spěcháte, je lenivé a zdánlivě nekonečné chroustání pécéčka o infarkt. Výrobce operačního systému Windows se sice s každou novou verzí zapřísahává, že start počítače bude tentokrát rychlejší a ladnější, ale nějak se mu stále nevede. Není to však jen chyba samotných Windows. Při zapnutí počítače se totiž spouští automaticky celá řada dalších programů. Ne všechny jsou pro chod pécéčka nezbytně nutné, nebo rozhodně ne okamžitě. A v tom je právě trik sympatického prográmku nazvaného Startup Delayer. Když si ho nainstalujete, můžete se nejen sami rozhodnout, v jakém pořadí se po startu či restartu budou jednotlivé programy spouštět, ale také pro spuštění některých z nich nastavit vámi vybrané prodlevy. Méně důležité programy se zapnou třeba až pět minut po startu počítače, kdy vy už v klidu pracujete a nijak vás to nezdržuje. Uvidíte, že se celková doba startu pécéčka zkrátí a vy navíc budete mít celkem oprávněný pocit, že máte zapnutí počítače "ve svých rukou".
http://www.r2.com.au