Hrdinové Star Wars

Sdílej
 
Dobro a zlo. Téměř každý pohádkový příběh stojí na těchto dvou protipólech. Tentokrát je zlo zastoupeno ďábelským Darth Maulem, na straně dobra stojí rytíř Jedi Qui-Gon Jinn se svou partou. A hádejte, kdo vyhraje?

ANAKIN SKYWALKER ANAKIN SKYWALKER

Devítiletý hrdina Anakin Skywalker žije na pouštní planetě Tatooine v kosmickém přístavu Mos Espa. On a jeho matka Shmi jsou otroci patřící obchodníku jménem Watto. Anakin nikdy nepoznal svého otce a jeho jediným snem je, že se jednou dostane z Tatooine a stane se rytířem Jedi. Zatím k tomu má ještě hodně daleko. Po práci v obchodě svého pána si doma ze zbytků staví kluzák a robota C-3PO.

DARTH MAUL DARTH MAUL

Je velice silný a dobře vycvičený v bojovém umění temné strany Síly rytířů Jedi. Jeho šílený ďábelský zjev odvádí pozornost protivníků a to jej zvýhodňuje. Svým červeným oboustranným mečem vládne se smrtelnou přesností. Maul je skutečnou hrozbou pro Galaktickou republiku, kterou rytíři Jedi chrání.

KRÁLOVNA AMIDALA KRÁLOVNA AMIDALA

Je jí teprve šestnáct let, ale přes své mládí už byla zvolena královnou planety Naboo. Chce pro svůj lid jen to nejlepší. Planeta je však napadena Obchodní federací a královna musí uprchnout. Jenže to byste museli znát Amidalu, ta se jen tak nevzdá.

QUI-GON JINN

QUI-GON JINN

Qui-Gon Jinn je zkušený rytíř Jedi. Společně se svým učedníkem Obi-Wan Kenobim jsou vysláni na planetu Naboo, aby zde vyjednávali s Obchodní federací. Když se Qui-Gon setká s Anakinem Skywalkerem, pozná, že to není obyčejný chlapec, a chce z něj vycvičit rytíře Jedi. Qui-Gon Jinn jako každý rytíř Jedi vnímá i to, co jiní lidé jen těžko postřehnou.

OBI-WAN KENOBI OBI-WAN KENOBI

Obi-Wan Kenobi je budoucím rytířem Jedi, stále se ještě učí u mistra Qui-Gon Jinna. Je to výborný žák, brzy složí závěrečné zkoušky a stane se právoplatným rytířem Jedi. Na znamení svého učňovství nosí malý copánek. Je bystrý a přemýšlivý. Svůj modrý meč si sám vyrobil, což bylo součástí jeho výcviku. Stejně jako jeho mistra i jeho halí dlouhý tmavý plášť.

JAR JAR BINKS

JAR JAR BINKS

Jar Jar Binks je Gungan, domorodý obyvatel planety Naboo. Gungani jsou obojživelný národ, který žije v podvodním městě. Jar Jar Binks je nešikovný smolař, kterého jeho vlastní národ z města vykázal. Když mluví, motá páté přes deváté a je mu jen těžko rozumět. Je však čestný a dobrosrdečný.

SHMI

SHMI

Anakinova maminka má opravdu těžký život. Je otrokyní u Watta, který ji a jejího syna vyhrál v sázce při závodech kluzáků na obchodnici s otroky Gardulle Huttové.

YODA

YODA

Tento velký mistr Jedi už více než osm set let učí rytíře umění Síly. Rytíři se učí pro vlastní znalost umění, nikdy však nevyužívají své zkušenosti k útoku.

WATTO

WATTO

Obchodník a šmelinář žijící ve městě Mos Espa. K pohybu nepoužívá nohy, ale létá pomocí malých křidélek na zádech. Jeho vášní jsou vysoké sázky v závodech kluzáků.

SEBULBA

SEBULBA

Tatooinský buran, který často sedává v hospodě. Mimoto je ale největším favoritem závodů kluzáků. Vyhrává však nesportovními metodami.

Autor

Připravil Zdeněk Ležák