Indiana Jones and the Infernal Machine

Sdílej
 
Dobrodružství, tajemná místa, nebezpečí, zákeřní nepřátelé, špičková vědecká práce, bič i ne zrovna kladný vztah k hadům - toto vše symbolizuje Dr. Henryho "Indiana" Jonese - největšího archeologa a dobrodruha dvacátého století.

O tomto hrdinovi byly natočeny tři filmy (na čtvrtém se možná pracuje) a napsáno několik knih. Indy samozřejmě figuroval i v počítačových hrách. Byly to především dvě skvělé adventury. O druhé z nich - Indiana Jones and the Fate of Atlantis - si troufám tvrdit, že je jednou z nejlepších her vůbec. Jak tedy vypadá další hra o legendárním hledači pokladů?

Trocha akce neškodí

32_jones1Indiana Jones and the Infernal Machine už není klasickou adventurou s rozhovory a několika způsoby dokončení hry. Indy je plně 3D, viděn z pohledu třetí osoby. 3D zobrazení umožňuje provádět podstatně divočejší kousky než v původních hrách. Můžete střílet, jezdit v džípu (člunu, důlním vozíku), skákat, plazit se, na výběr máte slušný arzenál zbraní. Indy se prostě musí kromě řešení logických problémů starat i o přežití v boji a na nebezpečných místech, a není to na škodu věci. Vždyť všechny filmy s doktorem Jonesem jsou plné akce.

Pekelné stroje

32_jones2Přibyla akce a ubyly dialogy. Nezmizely ze hry, ale Indy promlouvá s ostatními postavami sám a vy bohužel jen posloucháte. Hádanky, a především mechanická puzzle naštěstí zůstaly pekelný stroj v názvu není je velkým cílem Indyho a jeho soupeřů. Pekelné stroje potkáváte v průběhu celé hry. Ozubená kola, převodové mechanismy, výhybky důlních vozíků, zrcadla, obří hodiny a spoustu jiných strojů, hádanek a pastí.

O co jde

32_jones3Indyho protivníci tentokrát nejsou proradní fašisté, ale minimálně stejně záludní agenti Sovětského svazu. Píše se rok 1947, Sophia Hapgoodová, agentka nově ustavené CIA a Jonesova pravá ruka při jeho pátrání po bájné Atlantidě, Indyho kontaktovala a požádala o spolupráci při hledání pekelného stroje. Sověti v čele s profesorem Volodnikovem kopou v základech babylonské věže. Proč? CIA zjistila, že zřejmě hledají bájný stroj, který je schopen spojit naši dimenzi s jinou. Otevření brány do jiné dimenze by umožnilo Sovětům vést útok kamkoliv na světě a vyhrát tak studenou válku. Proti této zbrani je americká atomová bomba NIC!

Stojí to za to

32_jones4Infernal Machine je díky skvělému příběhu a ohromnému množství rozdílných prostředí, ve kterých se pohybujete, důstojným pokračováním legendárních jonesovských adventur. Je to perfektní akčně dobrodružná hra s atmosférou filmů s Indym v hlavní roli. Není to už sice plně přemýšlivá adventura, ale uznejte, Indy přece nikdy neměl k pořádné přestřelce nebo honičce daleko řešil to vždy svým stylem a s humorem. Tahle hra to vystihuje.

CHEATY

Během hry zmáčkněte F10, zadejte cheat a potvrďte ENTER taklit_marion on - zapne nezranitelnost taklit_marion off - vypne nezranitelnost urgon_elsa - všechny zbraně a munice azerim_sophia - vytvoří uzdravovací předměty fixme - vyprostí Indyho zaseklého ve zdi či v rohu (občas se hodí) makemeapirate - z Indyho je pirát (zkuste použít bazuku) endcredit - jak to dopadlo?

Autor

Dan Přibáň Čeština do Indyho je ke stažení zde: http: