Spirit of Speed 1937

Sdílej
 
Romantická doba gentlemanů v závodních strojích s obrovským výkonem a minimální bezpečností se vrací. Zkroťte nejrychlejší vozy sezony roku 1937.

Závody aut byly v třicátých letech ještě dramatičtější než dnes. Na bezpečnost jezdců se moc nedbalo, před rozmary počasí i osudu je chránila jen kožená kukla. Stroje dosahovaly obrovských výkonů a rychlost přes 200 kilometrů nebyla výjimečná. Piloti těchto vozů byli skutečnými hrdiny, smrtelné nehody byly běžné, po tankování v depu často odjížděli polití benzinem, stačila by jiskra... Nikdo na to nedbal - vítězství v závodě je hnalo dál.

Nejvýkonnější vozy

34_spirit1Spirit of Speed vám dává k dispozici širokou nabídku špičkových předválečných závodních automobilů. Jízdní vlastnosti těchto pekelných ořů nejsou nejlepší, úzká kola přenášející obrovský výkon na silnici nejednou proklouznou. Převodovky jsou většinou čtyřstupňové a přeměnit obrovskou sílu motoru v rychlost není jednoduché. Prostě jízda s těmito stroji stojí za to.

Závodní tratě

34_spirit2Závodíte samozřejmě na realistických okruzích sezony 1937. Jezdí se jak na speciálních drahách určených jen na závody, tak na tratích vyznačených částečně v křivolakých uličkách měst a na rozlehlých pláních. Trať většinou nelemují žádné značky varující vás před blížící zatáčkou či jinou záludností. Silnice někdy nemá ani svodidla, pak vás na ní nic - kromě vašich řidičských schopností - neudrží.

Jízdní vlastnosti

34_spirit3Jízdní vlastnosti vašeho vozu jsou realistické, jen nedochází k poškození automobilu vlivem kolizí - takže můžete do všeho vrážet, jak je vám libo - samozřejmě pak nepočítejte s vítězstvím. Neznamená to ale, že jen jezdíte dokola bez omezení, váš stroj spotřebovává palivo i olej. Než vám tyto důležité kapaliny dojdou, musíte zajet do depa. Doplnění paliva není záležitostí několika vteřin, píše se rok 1937 a mechanici dělají, co mohou.

Technické provedení

Grafické zpracování hry je perfektní, zvláštní je ale nejvyšší rozlišení jaké hra zvládá - 640x480, a i v tomto nízkém rozlišení má obrovské hardwarové nároky (na Pentiu II 350 Mhz s Voodoo 3 3000 nepočítejte s maximálními detaily - spíš naopak). Zvuky jsou skvělé a prý velice realistické. Trochu mě mrzí, že ač autoři museli shromáždit velké množství informací o závodech a autech té doby, ve hře není detailnější popis vozů ani tratí. Spirit of Speed 1937 je hrou jak pro závodní fandy a nadšence do veteránů, tak pro ty, kterým se líbí závody všeho druhu - nabízí možnost projet se v technických unikátech i atmosféru automobilových klání třicátých let.