Smršť pod stromečkem

Sdílej
 
Rozbíjitelné bouráky, zelené figurky, bojoví roboti a zmutovaní superhrdinové - Ježíšek hekticky balí poslední dárky a my vám přinášíme přehled hraček, kterých má ve svých kamionech sbaleno nejvíc.

Rozbíjitelné bouráky, zelené figurky, bojoví roboti a zmutovaní superhrdinové - Ježíšek hekticky balí poslední dárky a my vám přinášíme přehled hraček, kterých má ve svých kamionech sbaleno nejvíc.

Rozflákatelné vozítko

Auto na vysílačku? Proč ne. Ale naprat to s ním v plné rychlosti do plotu, to už tedy nic moc. V případě Regeneratoru jsou ovšem čelní nárazy podmínkou zábavy - tohle dálkově ovládané auto je po celé své výšce a délce (čtyřiceti centimetrů, pokud vás to zajímá) deformovatelné. Při nárazu se mu zlomí blatníky, vyboulí se mu kapota, rozlétnou se dveře. A pak zmáčknete jeden čudlík a vozidlo se dá zpátky do pořádku.
Hmmm...

INDEX NAJEŽENÍ: 80%

Tady jde jen o to, jak se na to budou dívat vaši rodiče - asi ve vás nebudou chtít podporovat životní přístup "rozmlať, co se hýbe", na druhou stranu jim ale s tímhle fárem svítá naděje, že snad už konečně přestanete šlapat po angličácích.

Narodila se nám tamagočata!

A to jste si mysleli, že od tamagoči už máte nadosmrti pokoj. A ony se nám ty potvůrky vrátily, a to v plné síle. Nová řada Tamagotchi Connection je vybavena infračerveným portem, díky kterému si tamagočíci hledají kamarády, a hlavně životní partnery, s nimiž můžou mít malá tamagočata. Když se mládě narodí, zmizí vám rodič z displeje a vy už zase dáváte pozor, jestli mrňous nemá hlad nebo jestli moc nezlobí.

INDEX NAJEŽENÍ: 70%

Tamagoči jsou stále pojem a nová řada se snaží zúročit populární prvky - jednak
sběratelností (tamagočíků je hromada) a jednak komunikací (infračervený port).
Úspěch právě z těchto důvodů závisí na tom, kolik lidí si je tamagoči skutečně pořídí.

Bitva pod stromečkem

Foto
Nejnovější bojovníci ze světa Bionicle jsou označováni jako Toa Metru, a pokud chcete být (alespoň co se Lega týče) opravdu "in", budete se po nich pod stromečkem asi rozhlížet. Pokud o Bioniclech nevíte zhola nic, vězte, že těchhle fešáků se teď prodává šest (plus jeden na takové velké potvoře, která je k vidění ve druhém bioniclovském filmu). Společně s nimi se na trhu objeví také bojové stroje Vahki. Víte které, ne?

INDEX NAJEŽENÍ: 70%

Čert aby se vyznal v tom, kterého Bionicla už máte a kterého ještě ne. Bioniclové každopádně stále frčí a, dokud budou frčet, budete s nimi asi muset držet krok.

Dárkové opevnění

Foto
Poptávka po hradech a rytířích roste - a z velké části ji uspokojí svět Knight's Kingdom od Lega. Aktuální figurkou je král Matyáš, který má stejně jako i další figurky série vlastní příběh - samozřejmě čím víc jich máte, tím víc jich můžete doplnit do modelových hradů. Tenhle "Bionicle s rytíři" si pozornost zaslouží - a není ani tak brutální.

INDEX NAJEŽENÍ: 60%

Problém je jen v tom, že až budete mít všechny rytíře a série skončí, bude to i znakem toho, že už Knight's Kingdom není aktuální. To ale o letošních Vánocích určitě nehrozí.

Robotický dáreček

Nosí Santa Claus lepší dárky než Ježíšek? To je téma na širší diskusi, nicméně Angličané a Američané budou pod vánočními stromky tuhle zimu asi v hojném počtu nalézat velké a malé verze převratného robota Robosapiena. Tahle umělá bytost (a teď mluvíme o její velké verzi) umí mluvit jako pračlověk, rapovat jako hip-hoper, a dokonce vám i předvede několik kung-fu pohybů, zatancuje si s vámi a po jídle si zdvořile odkrkne. Kromě toho Robosapien samozřejmě reaguje na pohyb i na zvuk, takže se dá jistě označit za tvora veskrze společenského.

INDEX NAJEŽENÍ: 10%

Robosapien u nás není k dostání, a tak si ho budete muset objednat přes internet, nebo si pro něj zajet do Londýna.

JežíShrek!

Na rozdíl od minulého roku bude pod stromečky ten letošní asi docela přeshrekováno - a to v návaznosti na filmový hit Shrek 2. K dostání jsou kromě shrekovských masek také akční figurky hrdinů filmu - největší úspěch předpovídáme dvojbalení lidského i zlobrózního Shreka.

INDEX NAJEŽENÍ: 60%

Jediné akční figurky, které jsou v Čechách k sehnání, jsou bohužel pouze ty s vazbou k nějakému filmovému hitu. Ty shrekovské k nim patří a ani ony vůbec nejsou zlé (byť jsou zlobří).

Mouchy, snězte si mě

Spider-Man má teď na nějakou dobu vystaráno. Jeho druhý film byl ještě o něco lepší než ten první (a také už se o něco víc držel komiksové předlohy), takže jeho figurku bude chtít mít na poličce houf fanoušků. Rozhodně mají na výběr - kromě pavučinometů a sběratelných filmových figurek si lze pořídit i luxusní, skoro půlmetrovou figurínu se sedmašedesáti ohybatelnými klouby. Trochu vrže, ale je fakt velká.

INDEX NAJEŽENÍ: 70%

Spidey letí - a bude letět, dokud se o něm budou točit filmy. Pouze komiksová figurka bez filmové podpory by to měla ve víceméně nekomiksových Čechách o hodně těžší.

***

JAK NA HITOVKU

Aby se hračka opravdu tla", musí být vidět v televizi. se, že co není v bedně, to jako nakupující vůbec neexistovalo.

POD VÁNOČNÍ POKLIČKOU

Mezi letošními hračkami se neskrývá žádná převratná bomba, která by navázala na loňský úspěch Smraďochů a Beybladů.

"Index naježení" je pravděpodobnost, s níž se ten který produkt objeví pod vaším stromečkem (tedy že vám ježíšek naježí).