Radica: Play TV Snowboarder

Sdílej
 
Co byste řekli tomu, zajezdit si na snowboardu přímo v obývacím pokoji? Že je to nesmysl? Ne tak úplně! Rozhodně ne s Radica: Play TV Snowboarder.

Co byste řekli tomu, zajezdit si na snowboardu přímo v obývacím pokoji? Že je to nesmysl? Ne tak úplně! Rozhodně ne s Radica: Play TV Snowboarder.

SJEZD V OBÝVÁKU

Tuto hračku stačí připojit k televizi a můžete vyrazit. Jedná se vlastně o jednoúčelovou herní konzoli se speciálním uživatelským rozhraním ve tvaru krátkého prkna. K televizi ji připojíte pomocí audio a video konektoru.

Foto
Jediné tlačítko na vlastní konzoli pak slouží k zapnutí a vypnutí přístroje. Ovládání a pohyb v úvodním menu se už provádí prknem. To je volně uloženo v jakési kolébce, která je drátem propojena s konzolí. Kolébka má po obvodu osm mikrospínačů. Když se s prknem nakloníte dopředu, dozadu či do stran, sepnou se některé snímače a váš pohyb se takto přenese na postavu ve hře. Princip je jednoduchý, ale výborně funguje, takže s prknem můžete ve hře vytáčet krásné obloučky, brzdit a dokonce i „vyskočit“ (samozřejmě jen na obrazovce, prkno vždy musí zůstat v kolébce).
Na začátku si můžete vybrat z několika her (volná jízda, sjezd, slalom, half-pipe či big air), několika tratí, úrovní náročnosti a samozřejmě jezdců. Na trati pak projíždíte brankami a sbíráte bonusy.

JÍZDA DO MINULOSTI

Foto
Radica: Play TV Snowboarder je určen pro děti od osmi let s váhovým limitem 80 kg a funguje zcela bez problémů s každou televizí s rozhraním CINCH. Grafika ovšem vzhledem k jiným současným konzolovým hrám velmi pokulhává. Při prvním zapnutí jsem měl pocit, že jsem se propadl do dřevních dob her z „třiosmšestek“. Ospravedlňuje to ale velmi nízká cena. Navíc, když překousnete horší grafiku, čeká vás vcelku zábavná hra a budete si moci zajezdit i bez sněhu.