Trendy v telefonech

Sdílej
 
Need For Speed Underground na mobilu? Tak trochu - Urban GT je zkrátka a dobře mobilní zpracování námětu ilegálních městských závodů. Gameloft bezpochyby vsadil na populární námět - tvůrci hry nezapomněli ani na licence skutečných aut (ve hře jich je celkem devět).

Asphalt: Urban

GTJAVA HRA (Hru budou patrně v dohledné době nabízet i mobilní operátoři.)

Need For Speed Underground na mobilu? Tak trochu - Urban GT je zkrátka a dobře mobilní zpracování námětu ilegálních městských závodů. Gameloft bezpochyby vsadil na populární námět - tvůrci hry nezapomněli ani na licence skutečných aut (ve hře jich je celkem devět).
Je pochopitelné, že mobilní hra může reálné prostředí kopírovat jen stěží, a závodní tratě jsou tak spíše inspirovány reálnými městy. Grafika je zpracována stylem klasických „Lotusů“ či „Crazy Cars“ z počátku devadesátých let (na telefonech s 3D akcelerací je zpracována o poznání lépe) - to však nevadí, protože hra se hraje poměrně dobře a je zábavná. Koneckonců co může být lepšího než se cestou v autobuse či tramvaji trochu projet!

Gameloft, www.gameloft.com
Testováno na: Series 60
Cena: 80 Kč


Linux v kapse

ZAJÍMAVOST

Souboj mezi Windows a Linuxem už nemusí probíhat jen na PC. Motorola totiž nabízí chytré telefony s operačním systémem Linux/Java. A780 nepatří mezi nejkrásnější telefony, nabízí však bohatou výbavu: dotykový displej 320 x 240, 48 MB RAM, 3D akceleraci a vše, co souvisí s mobilní kanceláří - tedy e-mail, www prohlížeč, možnost prohlížet soubory MS Office či PDF. Komunikuje v sítích GSM a podporuje i EDGE. Hlavními konkurenty A780 jsou komunikátory a MDA (či Sony Ericsson P900) - ocení ji patrně ti, kdo se chtějí výrazně odlišit a komu nevadí vyšší cena (15-20 tisíc Kč).
-luc

Mobil v kapse

TELEFON Nokia 3230

Véčko pro ženský

www.nokia.cz Cena: 9900 Kč s DPH Pořídit si chytrý telefon se systémem Sybmian a neutratit za něj více než deset tisíc znamenalo až doposud vždy nějaký kompromis. Na výběr jste měli buď buclatou herní N-Gage QD, pohledný, ale velmi neergonomický Siemens SX-1, nebo některé starší modely Nokie, jejichž sláva už dávno odezněla. Nová 3230 kombinuje malé rozměry, atraktivní vzhled, bohatou výbavu a cenu, která sice není nejnižší, ale drží se (přinejmenším v některých obchodech) pod hranicí deseti tisíc.
Novinka je pochopitelně postavena na OS Symbian Série 60. Nabízí tedy barevný displej s rozlišením 176 x 208 bodů a 65 tisíci barvami, fotoaparát s rozlišením 1,3 megapixelu a možností natáčení videa 176 x 144 bodů (až 60 minut), podporou MP3, slot na zmenšené paměťové karty MMC-RS (přibalena je 32MB karta) a bluetooth. Samozřejmostí je v případě symbianu e-mailový klient a www prohlížeč. Podporovány jsou dokonce i technologie Push To Talk, a především rychlá data EDGE.
Při rozměrech 109 x 49 x 19 mm a váze 110 g je to jeden z nejmenších telefonů se Symbianem - daní za tyto rozměry a zároveň jednou z mála nevýhod nového přístroje je velmi malá klávesnice.


Vilma, 10 let

MŮJ NÁZOR

Kolik provolám si naštěstí nemusím hlídat. Rodičům to nevadí, protože volám v rozumný míře. Když mi pak dojde kredit, poprosím mamku, aby mi ho koupila