Stolní hra: Da Vinci code

Stolní hra: Da Vinci code
Sdílej
 
Stolní hra Da Vinci code je nejen zábavná, ale na rozdíl od většiny her tohoto typu je i velice svižná, takže si ji stihnete zahrát i během velké přestávky ve škole. Skládá se z třinácti bílých a třinácti černých kamenů označených čísly 0 až 11 a jednoho symbolu -.

Piatnik

Hra je určena pro dva až čtyři hráče. Ti si před sebe postaví náhodně vybrané čtyři (respektive tři, záleží na počtu hráčů) hrací kameny s čísly tak, aby protihráči čísla neviděli, ovšem aby čísla byla seřazena zleva doprava vzestupně. Hráči mohou volit z černých i bílých kamenů, ovšem na jejich číselnou hodnotu nevidí. Pokud se v řadě sejde bílý a černý kámen se stejným číslem, staví se bílý vpravo od černého. Cílem hry je uhodnout číselný kód soupeře jedno číslo po druhém.

ROZKRÝVÁNÍ KÓDŮ


Hra probíhá tak, že hráč na tahu si ze zbylých kamenů vytáhne jeden a hádá číslo jednoho z protihráčů. Pokud neuhodne, musí číslo odkrýt a logicky ho zařadit do svého kódu. Ostatní hráči se tak dozvědí, že čísla umístěná vlevo jsou menší a naopak. Pokud hráč část spoluhráčova kódu odhalí, rozšíří si líznutým kamenem svůj kód, aniž by ho odkrýval.

TĚŽŠÍ VARIANTA



Schopní luštitelé mohou zkusit těžší variantu hry s pomlčkami, které mohou být v kódu umístěny kdekoliv a jeho rozluštění tak ztěžují. Hra je rychlá, originální a určitě vás hned tak neomrzí.

*****