Mobil v kapse

Mobil v kapse
Sdílej
 

Telefon: Samsung E760 - Okatý telefon
www.samsung.cz
Cena: zhruba 10 000 Kč

Již první pohled na nové véčko od Samsungu způsobí některým šok. Z přední části krytu vzhlíží E760 na své majitele okem. Zajímavý designový prvek se samozřejmě nedostal na telefon pro nic za nic. Jde o stylově navržený vnější displej s rozlišením 80 x 64 bodů, který umí zobrazit až 65 000 barev. Hlavní displej je samozřejmě větší (176 x 220 bodů), barevnější (260 000 barev) a má výborný jas i kontrast.
Intuitivní uživatelské rozhraní nepřekvapí, kvalitní klávesnice je pro většinu uživatelů také základ, a Samsung tudíž nadělil svému dítku zajímavý

Foto
(i když docela zbytečný) ovládací prvek - pohybový senzor. Dá se jím ovládat (tedy pohybem mobilu) například několik předinstalovaných her nebo fotografovat se zavřeným displejem.
Výraznou chybou u takto nadstandardního telefonu je určitě absence EDGE, musíte vzít za vděk GRPS třídy 10. Dále mě mrzí, že kvalitní MP3 přehrávač není schopen přehrávat na pozadí a integrovaná paměť o velikosti 80 MB nemůže být rozšířena výměnnými kartami. Na závěr vyzvednu jako jeho přednost nízkou váhu (88 g) a malé rozměry (90 x 44 x 20 mm).

MŮJ NÁZOR


Terka, 13 let


První mobil jsem dostala v sedmičce. To bylo před rokem. Ale ten už nemám, vzápětí jsem dostala nový. Mám Nokii 3100 a jsem s ní spokojená. Já totiž nepotřebuju foťák v mobilu, to mi přijde zbytečné.

JAVA


Allied Assault


Výrobce: Touchlink Mobile, ww.playmobil.cz Platforma: J2ME Cena: 50 Kč Netradiční bojová strategie Allied Assault zavede hráče do bojů druhé světové války. Pod své vedení dostane skupinu vojáků, kteří budou plnit rozličné operace na území Německa. Nejčastějším herním prostředím je les, ale čas od času spojenecké jednotky operují i v zajímavě provedených městech.

ZAJÍMAVOST


Varování před tsunami

Zemětřesení a tsunami nás v Čechách zrovna moc nepálí. Bojíte-li se však odletět na prázdniny do Japonska nebo na Srí Lanku, existuje chytrý mobilní prográmek Mobile Tsunami Detector, se kterým budete přece jenom spát klidněji. Využívá údaje z amerických seizmografických stanic a sám vyhodnocuje pravděpodobnost vzniku tsunami.