Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň

Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň
Sdílej
 

Počítačové a konzolové hry, které vznikají na základě filmových předloh, jsou často pochybné tituly bez zábavy a s velkým množstvím chyb. Tvůrci se je snaží narychlo dodělat, aby obchodně využili úspěchů filmů. To však neplatí u akční adventury Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň, která příjemně ladí s filmovým příběhem a přitom nabízí kvalitní zábavu.
Děj vám nemusíme asi vyprávět, jelikož jste již určitě viděli film, který v kinech běží od začátku ledna.
Opět se tedy setkáte se čtyřmi odvážnými dětskými hrdiny - Petrem, Lucinkou, Zuzkou a Edmundem, kteří svedou boj se zlou Bílou čarodějnicí.
Hra nabízí pohled svrchu a její hlavní kouzlo spočívá v možnosti střídavě ovládat všechny čtyři postavy. Každá z nich má různé vlastnosti a

Foto
dovednosti.
Lucinka je malá, všude se protáhne a umí léčit, Petr má sílu k ovládání meče, Zuzka je dovedná střelkyně z luku, Edmund ovládá kouzla a umí skvěle šplhat.
Všichni hrdinové musí spolupracovat. Například pokud si Zuzka vleze na ramena Petrovi, dokáže střílet na vzdálenější nepřátele a Petr likviduje vše ve své blízkosti mečem. Takto zastavíte kdejakou hordu potvor.
Během hry sbíráte různé mince a štíty, které slouží k vylepšování vlastností postav nebo použití útočných komb. Škoda jen, že zážitek ze soubojů občas kazí nešikovné ovládaní a nevhodný úhel kamery. Ten způsobuje ztrátu přehlednosti a nepřátelé vám mnohdy zmizí z obrazu.
Ale celkově jsou letopisy Narnie parádní hra s kouzelnou atmosférou a k tomu kompletně česky dabovaná.

***
PC akční adventura

Výhody: grafické zpracování, kouzelný příběh a atmosféra, souhra hlavních postav, multiplayer pro dva hráče Nevýhody: špatné úhly kamery, ovládání, krátkost hry

Výrobce: Travellers Tales Web: www.narniathegame.com