Hardware

Sdílej
 

TIP ABC


Žádné zpocené ruce


Pokud se vám při hraní potí ruce, je tento gamepad přesně to, co potřebujete. Logitech ChillStream vám je totiž zchladí. K tomu mu slouží 40milimetrový, extrémně tichý ventilátorek. Ten vyfukuje vzduch otvory na obou stranách ovladače. V chladu tak budete mít prsty, palec i dlaň ruky. Ventilátor můžete nastavit na dvě rychlosti nebo zcela vypnout. O kvalitu provedení a ergonomii se u výrobků této firmy rozhodně bát nemusíte. Ovladače se připojují přes USB a jsou k dispozici pro W2000, XP a Vista.

**** 1/2
Výrobce: Logitech
Web: www. Logishop.cz

+ originální nápad
– při hraní může rušit



Hrajte ještě lépe


HERNÍ PERIFERIE

Firma Creative si produkty s posvěcením hráče Jonathana „Fatal1ty“ Wendela opravdu oblíbila. Její myš Fatal1ty 1010 je navržena hlavně pro vysoký herní výkon. Unikátní systém G-Weight umožňuje výměnou závaží upravit hmotnost myši podle požadavků každého hráče. To samozřejmě není vše. Kluzný povrch je z tefl onu. Rozlišení lze jedním tlačítkem měnit na 400, 800 nebo 1600 cpi, akcelerace myši je až 15 G. Unikátní technologie HD-Optix poskytuje podle výrobce až čtyřikrát vyšší rozlišení než běžné optické myši.

*** 1/2
Výrobce: Creative
Web: cz.europe.creative.com

+ přizpůsobí se vašim potřebám
- vysoká cena


HD DVD

MECHANIKA

O tom, že nástupci DVD-ROM mechanik se neodvratně blíží, svědčí i tato externí mechanika pro formát HD DVD od společnosti HP. Mechanika s označením HD100 samozřejmě čte i dosavadní formáty CD a DVD, k nim však přidává i podporu formátu HD DVD. Ten umí číst 2,4násobnou rychlostí, DVD zvládá 5x rychleji a CD 14x rychleji. Mechanika se připojuje přes USB 2.0. Zajímavé jsou nároky na počítač. Pro sledování filmů na HD DVD je třeba vlastnit minimálně procesor Intel Pentium D945, Core Duo T2500 nebo AMD Athlon X2 4200+. K tomu ještě minimálně grafickou kartu ATI X1600 nebo nVidia GeForce 7600 s podporou HDCP, jinak si plné rozlišení HD videa nevychutnáte.

****
Výrobce: HP
Web: www. HP.cz

+ univerzální přístroj
– vysoké HW nároky