OLÉ - vyhrajeme!?

Sdílej
 

NutellaZe zápasu Olympique de Marseille s týmem MetzJiž jste se zapojili do naší hry a napsali jste nám verš básničky? Pokud ne, pak máte stále ještě šanci pokusit se vyhrát některou z krásných cen u Nutelly. Je to velice jednoduché - stačí vymyslet rým do prvního volného řádku fotbalové hymny. Váš rým by měl být vtipný, měl by fotbalisty povzbudit k lepším výkonům třeba v příštím ročníku některého z evropských pohárů. Autoři tří nejvtipnějších rýmů dostanou podobně jako minule vždy pravý kopací míč a balení šesti čokoládových krémů Nutella. Vítězný rým si pak budete moci přečíst v příštím ABC i se jménem jeho autora. Své odpovědi - rýmy posílejte okamžitě (poštou na známou adresu redakce, e-mailem na lezak@ringier.cz, faxem na 02/612 161 26). Čím dříve se zapojíte, tím vyšší je vaše šance na výhru. nutellaVýherci minulého kola soutěže: Petr Dvořák, Okříšky, Lukáš Růžička, Kolín II a Michal Lupač, Brumovice. Autoři tří vybraných rýmů dostali vždy pravý fotbalový míč a balení šesti čoko-ládových krémů Nutella, autor vítězného rýmu pak navíc fotbalový dres se svým jménem.

Řešení:

1. FC Girondins Bordeaux, Spartak Moskva, Willem II Tilburg, 2. Ani jednou - třikrát vyhrála a třikrát remizovala, 3. Manchester United FC, 4. Norsko.

Napiš rým

(dopiš jen řádek s číslem 10!)

ABC č. Rým Autor
3 Sparta v Lize mistrů válí, redakce ABC
4 jeden gól za druhým pálí. J. Pěček, Dašice
5 Soupeři se třesou strachy, M. Janíčková, Šumice
6 jsou nad nimi černé mraky. J. Holub, Dolní Újezd
7 Už se snesla gólů sprška, P. Rajnoch, Fr.-Místek
8 Spartu porazit je fuška. J. Krenický, Skalice
9 Vítězství se lepší dočká, P. Dvořák, Okříšky
10 ...

Co vím o fotbalu?

míčMáme pro vás ještě jednu fotbalovou soutěž. V ní si můžete ověřit své znalosti týkající se fotbalu. Soutěžní úkoly: 1. Pamatujete se ještě, s kterými týmy se Sparta Praha utkala v základní skupině letošního Poháru mistrů? 2. Kolikrát Sparta v základní skupině prohrála? 3. V dresu kterého týmu získal dánský brankář Peter Schmeichel pohár za vítězství v Lize mistrů 1999 v Barceloně? Víte, která dvě mužstva se v něm utkala? 4. Již několik let udivuje svými výkony v Lize mistrů tým Rosenborg BK. Víte, z které pochází země?