Indiana Jones a království křišťálové lebky

Indiana Jones a království křišťálové lebky
Sdílej
 

Rambo: Do pekla a zpět

DVD - AKČNÍ



Stárnoucí akční hrdina osmdesátých let Sylvester Stallone se pomalu loučí se svými životními rolemi. Potom, co dal před rokem sbohem boxeru Rockymu, se krátce nato naposledy vtělil do neohroženého bojovníka Johna Ramba. To, že je již pomalu v důchodovém věku, však neznamená, že by mu to s mačetou či s kulometem šlo hůře než zamlada. Lidská práva tentokrát po svém hájí v Barmě, kterou terorizuje vládní vojsko. Do válečné oblasti zamíří skupinka misionářů. Brzo se však dostane do potíží, a tak Johnovi nezbude nic jiného než jim přispěchat na pomoc. Film je sice spíše poctou předchozím dílům, ale rozhodně nepostrádá napětí ani akci.




HODNOCENÍ: 90 %


+ DŮSTOJNÉ ZAKONČENÍ SLAVNÉ SÉRIE
- OD ZAČÁTKU JE JASNÉ, JAK FILM DOPADNE

MAGICBOX, USA/NĚMECKO 2008, 93 MINUT
REŽIE: SYLVESTER STALLONE

JOSEF CIPRA

 



Já, legenda

DVD - SCI-FI

 


Akční thriller Já, legenda líčí nepříliš lákavou vizi budoucnosti. Zmutovaná infekce během několika dní přemění celé lidstvo na zrůdy žijící ve tmě. Záhadně přežije pouze virolog Robert Neville (excelující Will Smith), který se ve dne snaží vyrobit lék a přes noc odolává útokům krvežíznivých bestií.
Nepříliš originální zápletka nevadí vzhledem k zajímavému zpracování filmu. Jde hlavně o práci talentovaného režiséra Francise Lawrence (Constantine), který natočil vylidněný a trávou zarostlý New York tak působivě, že vás ještě dlouho bude mrazit v zádech. Pokud si navíc pořídíte rozšířenou dvoudiskovou edici, budete moci zhlédnout vynikající alternativní konec a další zajímavé bonusy.


HODNOCENÍ: 80 %


+ HERECKÝ VÝKON WILLA SMITHE, PŮSOBIVÝ ÚVOD
- NEDŮVĚRYHODNÉ DIGITÁLNÍ TRIKY

MAGICBOX, USA 2007, 100 MINUT
REŽIE: FRANCIS LAWRENCE

JOSEF CIPRA

 



Indiana Jones a království křišťálové lebky

TIP ABC


KINO TIP - DOBRODRUŽNÝ


Celých devatenáct let trvaly dohady o návratu nejznámějšího archeologa Indiana Jonese na filmové plátno. Začátku natáčení bránily vleklé spory o scénář.
Toho se nakonec ujal talentovaný scenárista David Koepp, takže už nic nebránilo tomu, aby si Harrison Ford po dlouhé době opět nasadil svůj starý klobouk, vzal do ruky bič a za zvuku famfár vyrazil vstříc dalšímu dobrodružství.


To se tentokrát bude odehrávat v hlubinách peruánské džungle, kde by měla být ukryta vzácná relikvie - křišťálová lebka, která má údajně svému majiteli zajistit obrovskou moc. Na Indyho čeká v džungli kromě dravé zvěře a krvelačných domorodců i sovětská agentka Irina Spalko (Cate Blanchettová), která po vzácném artefaktu také touží. Bohatý rozpočet filmu slibuje velkolepou podívanou.


+ PŮSOBIVÉ SCÉNY
- OBČAS TROCHU ZDLOUHAVÉ

BONTONFILM, USA 2008, 123 MINUT
REŽIE: STEVEN SPIELBERG

NEVIDĚLI JSME



JOSEF CIPRA

 



MŮJ FILM

HEJ TY

 

 

Marek, 12 let



Baví mě akční filmy, protože u nich je člověk celou dobu napnutý a užívá si i skvělé scény s různými výbuchy a podobně. Také mě baví horory a sci-fi.



PRÁVĚ V KINĚ

Mejdan v Las Vegas


Mladý pár se po divoké noci v Las Vegas nechá nevědomky oddat. Nechtěné manželství však nemohou zrušit kvůli společné závratné výhře, o kterou by přišli
PREMIÉRA 15. 5. 2008

Oko bere


Mladík Ben Campbell využívá svých geniálních matematických schopností k okrádání kasin. Komediální drama podle skutečných událostí
PREMIÉRA 29. 5. 2008

Smrt on-line


V hororovém thrilleru pátrá agentka Jeniffer Marshová po brutálním vrahovi, který zabijí své oběti pomocí internetu
PREMIÉRA 29. 5. 2008


 

Tetování krví: Začátek cesty


KNIHA - DOBRODRUŽNÁ


V debutovém díle mladého spisovatele D. M. Cornishe je nám představen Polokontinent - fantastický svět, ve kterém žijí lidé a příšery v neustálém souboji o moc. Děj se točí okolo mladého chlapce jménem Rosamunda, jenž teprve nedávno opustil sirotčinec, aby nastoupil práci císařského lampáře. Osud ho však rychle zavede k mnohem většímu dobrodružství. Cílem tohoto prvního dílu (série bude mít celkem tři) je čtenáře zasvětit do složitého a promyšleného světa, který autor vymýšlel celých devět let, než se pustil do psaní. Popisování všemožných detailů tak jde občas na úkor děje. I tak je ale knížka napsána velmi čtivě a kvalitu dokazuje i množství prestižních literárních cen, které již knížka získala.




HODNOCENÍ: 80 %


+ FANTASTICKÝ SVĚT PROMYŠLENÝ DO NEJMENŠÍHO DETAILU
- MÁLO DĚJE

FRAGMENT, 2008, 352 STRAN
AUTOR: D.M. CORNISH

JOSEF CIPRA