Lego Indiana Jones: The Original Adventures

Lego Indiana Jones: The Original Adventures
Sdílej
 

Hit ABC

Na posledním díle filmového Indiana Jonese jste už byli jistě v kině. V jeho dobrodružstvích však můžete pokračovat dále v nové PC a konzolové hře Lego Indiana Jones: The Original Adventures. Že je Lego pro malé kluky? Omyl! Jak zábavná je hra, dokázala série Lego Star Wars.


Lego Indiana Jones je herní obraz filmové trilogie, avšak proti Hvězdným válkám plným soubojů ubylo válčení. Zábava se točí především kolem řešení různých hádanek a vzájemné spolupráce postav. Téměř v každé lokaci budete skládat dohromady různé předměty, hledat součástky, opravovat auta nebo překonávat různé pasti.
K řešení často použijete Indyho legendární bič, který je také výborná zbraň. Dojde samozřejmě i na mnoho soubojů, svezete se na nespočtu vozidel, na koních i na slonech.

Ač se to nezdá, hra má skvělou filmovou atmosféru podpořenou hudbou a mnoha cut-scénami, jež vás posouvají dějem. Výhrady bychom měli jen k nepříliš šikovné kameře a občas hloupému AI. Ale jinak si tohle kostičkové dobrodružství skvěle užijete. A třeba i ve dvou! Hra podporuje kooperativní multiplayer pro dva hráče na jednom počítači. Virtuální Lego opět boduje.

Web:

(www.lucasarts.com/games/legoindianajones)


Foto

Hodnocení: 80 %
Výhody: mnoho skvělých hádanek v rozmanitých prostředích, výborné skloubení Lega a filmového Indyho, vtipné, stylová grafika, kooperativní multiplayer
Nevýhody: AI, nešikovná kamera, pouze v angličtině
Výrobce: Traveler’s Tale





Co se hraje

Ninja Gaiden 2


Videohry už zdaleka nepatří jen do světa dětí. Naopak! Poslední dobou vychází mnoho titulů určených především pro starší hráče. Ninja Gaiden 2 se řadí mezi ně, a to i přes přehnanou krvavost. Je to však další herní skvost a pokračování velmi populární série, které rozvášní zejména fandy bojovek.

Příběh na pozadí zde není nejdůležitější a celá hratelnost se koncentruje na souboje hlavního hrdiny Ryua Hyabusi s tunami nepřátel. Na rozdíl od Devil May Cry 4 se připravte na pekelnou obtížnost. AI se s vámi nemaže, aktivně útočí a můžete si být jisti, že bosse neporazíte nikdy napoprvé. K dispozici máte propracovaný bojový systém s desítkami komb, speciálních pohybů a různých zbraní. Výskoky, běh po stěnách i salta spojujete se šviháním meče nebo jiných zbraní a téměř vždy čelíte slušné přesile. Souboje jsou perné, a jakmile budete obstojně zvládat některé triky, nadmíru si je vychutnáte. Pochvalu zaslouží i design nepřátel.


Jedinečnost Ninja Gaiden 2 podkopává místy podprůměrné grafické zpracování a také nepříliš dobře umístěná kamera. Jako celek je však Ninja Gaiden 2 výborná akce, jež vás donutí drtit tlačítka i páčky gamepadu mnoho hodin.
Foto

Hodnocení: 82
Výhody: nervy trhající souboje, spousta bojových komb
Nevýhody: grafické zpracování, kamera, pro někoho může být příliš obtížné, rating a krvavost, jen pro Xbox 360
Výrobce: Team Ninja
Web:

(http://tinyurl.com/6bo85a)


Hra je vhodná pro hráče od 18 let



Na co se těšit
Dead Space



Bojíte se ve hrách rádi? Užili jste si děsivé momenty v Doom 3 nebo ve F.E.A.R.? Máme pro vás tip na pořádně děsivý kousek – Dead Space. Už jen zápletka naznačuje, že tohle nebude dětský příběh o vesmírném dobrodružství Ládi Smolíka. Jako obyčejný vesmírný údržbář se vypravíte na těžařskou loď, se kterou její základna ztratila spojení. Je jasné, že tam na vás nebude čekat babička s pekáčem buchet. Loď je zamořená vetřelci, posádka mrtvá a vy navíc nejste žádný těžce vyzbrojený voják. Těšte se na nezvyklé zbraně, pohyb ve stavu beztíže, opravdu nechutné vesmírné potvory a hromadu strachu.
Foto

Proč se těšit: velmi temná atmosféra a děsivé situace, originální zbraně, působivá monstra
Datum vydání: konec 2008
Výrobce: Electronic Arts
Web:

(http://deadspace.ea.com)






Herní zprávy

Crysis Warhead

Foto

Jedna z nejlepších her loňského roku bude mít letos pokračování. Crysis Warhead nebude jen datadisk, ale plnohodnotná nová hra mapující osudy seržanta Sykese. Půjde o paralelní příběh z druhé strany ostrova. Těšte se na ještě lepší grafiku, nové zbraně, vozidla a možnosti multiplayeru.

Need for Speed Undercover


Letos nás nemine ani další díl závodní arkády Need for Speed. Série se tentokrát vydá opravdu novým směrem. Inovativním tématem by mělo být dopravování různých zásilek, ocitnete se tedy na pozici jakéhosi profesionálního kurýra. EA se nechala inspirovat třeba filmem The Transporter.