Neviděli jste Matta?

Neviděli jste Matta?
Sdílej
 

Prosím? Říkala ta kráva něco?


VAŠE TIPY

Internet je skvělá pomůcka při učení cizím jazykům. Najdete na něm spousty stránek, kde se můžete učit třeba gramatiku. Na jiných stránkách zase najdete užitečné fráze jako "Miluji tě!", případně: "Kde je tady prosím nejbližší toaleta?" Ale jak nám napsala čtenářka Klára Adamčíková z Prahy, naučit se můžete i řeč zvířat. Lépe řečeno, jak zvířata "mluví" v různých zemích. Víte, jak dělá žába? Samozřejmě kvák, kvák! Ale jen v Česku, v jiných zemích může dělat kuňk, kuňk, případně brekeke nebo i uaň, uaň! Jak je to v které zemi a jak přesně se to vyslovuje, se dozvíte na stránce nazvané Bzzzpeek. To je kombinace slov bzzz a speak neboli mluvit. Mrkněte na to! Může se stát, že se v cizině dostanete do situace, kdy si budete povídat třeba se stádem ovcí... a když nebudete umět správně bečet, mohli byste se ztrapnit!
Klíčová slova pro Google.com: bzzz peek


Našli jste zajímavou www stránku? Své tipy nám zasílejte na itipy@iabc.cz



Jak se dělá dítě?

KURIOZITA

Ábíčko má chytré čtenáře. Ano, vás! A tak vás nebudeme urážet nesmysly o tom, že děti nosí čáp (případně vrána). Rozhodli jsme se, že prolomíme hradbu mlčení kolem tohoto tématu a seznámíme vás s tím, jak se opravdu takové děti dělají. Že to víte a náš tip na webovou stránku vás nezajímá? Nejdřív se podívejte. Tohle jste určitě nevěděli.
Klíčová slova pro Google.com: other things how to baby


Moment... hned to bude!

VIDEO

Většina z nás dnes používá internet rychlý jako blesk (nebo plus minus tak nějak), neznamená to však, že na mnoha webech nemusíme čekat. Hlavně, když se z webu musí stáhnout video, flashová animace nebo on-line hra. Autoři se nám obvykle čekání snaží zpestřit, nejčastěji tím, že pozorujeme "skákající čísla" označující počet procent staženého obsahu. Ale pozor, někdy je už samotné stahování vizitkou kreativity a schopností těch, kteří stránku vytvořili.

Na ty nejlepší animace se můžete podívat na speciálním webu. Nečekejte, že se vám do počítače nakonec něco stáhne. Jak někdy říkají lidé toulající se světem, někdy i cesta je cíl. V tomhle případě je tím cílem čekání.
Klíčová slova pro Google.com: pretty loaded


Neviděli jste Matta?

Před rokem měl "premiéru" videoklip s názvem "Kde je sakra Matt?" Ani ne pětiminutový snímek se zařadil mezi nejúspěšnější videa všech dob: odhaduje se, že ho v různých verzích na YouTube i dalších serverech zhlédlo kolem třiceti milionů lidí. A co se v něm děje? Matt Harding tančí. Harding je typickou internetovou celebritou. Stal se jí vlastně náhodou, když před pár lety pořídil kdosi první video, kde tančí. Je to zvláštní druh tance, kdy zvedá střídavě kolena do výšky a mává rukama. Vypadá, asi jako kdyby šlapal zelí.

Žádnou taneční soutěž by s těmito kreacemi nevyhrál, ale pohled na něj je legrační a až nakažlivě optimistický. První videa Harding natočil jen pro pobavení kamarádů a příbuzných. Když viděl, jaký mají videa úspěch, dal je ke stažení na internet.
Viděly je statisíce lidí ještě před boomem internetového videa, který nastartoval portál YouTube. A když amatérská videa přišla do módy, stal se Matt Harding celosvětovou celebritou. Harding pracoval původně jako tvůrce počítačových her v australské firmě. Psát scénáře a dialogy pro hry, kde se všichni navzájem střílejí, ho prý frustrovalo. Svým šéfům navrhl, aby cílem příští hry bylo postřílet všechny lidi na světě. Myslel to jako ironii, ale oni to vzali vážně, tak dal výpověď a od té doby cestuje.

Díky natáčení našel způsob, jak své cestování po světě financovat a ještě se při tom skvěle bavit. Video z roku 2008 natáčel čtrnáct měsíců ve dvaačtyřiceti zemích. A protože dalších dvanáct měsíců už uplynulo, je načase položit si naléhavou otázku: "Kde je sakra Matt?"
Klíčová slova na Google.com: where is Matt Harding


Kde je ten klíč?

WWW GAMESA

Podle všech dostupných průzkumů člověk nejčastěji hledá brýle a klíče. Brýle po delším hledání stejně obvykle najde na nose. S klíči to bývá horší. Občas i ty najdete v zámku, ale obvykle jsou někde zapomenuté. Inženýři se sem tam snaží přijít na to, jak hledání klíčů usnadnit (prodávají se například klíčenky, které se umějí "ozvat", když na ně zapískáte, a nedávno se objevily i klíčenky s telefonní kartou), obvykle však všechno záleží na vašich pátracích kvalitách. Natrénovat si je můžete v pestré, graficky originální a mnohoúrovňové hře, která se příznačně jmenuje Já a klíč.
www.bartbonte.com/meandthekey