Proč mě bolí břicho po polévce z pytlíku?
Odpověď
Milý anonyme,
samozřejmě, že ti bolest břicha mohou způsobovat instantní polévky z pytlíku nebo konzervy. Instantní polévky totiž obsahují různá umělá dochucovadla (pro zvýraznění chutě), barviva (pro zvýraznění barev), glutamáty a konzervační látky, no a některé konzervy totéž.
Co dělat? Naučit se vařit
Je pravda, že technologie konzervování se v poslední době značně posunula (ke zdravějším konzervám), ale při jejich výběru musí být zákazník hodně obezřetný. Je pravděpodobné, že ti tyto přidané ingredience nedělají dobře.
Proto není nic jednoduššího, než se naučit vařit jednoduchá jídla. Můžete to s tatínkem zavést jako společnou aktivitu. No, a kdyby se mu do toho nechtělo, můžeš se něco přiučit u maminky. Chápu, že se ti jí to nechce říkat, takže to můžeš navléct jako svoji touhu naučit se vařit. Věř, že se ti to jednou bude v životě hodit.
Mourrison
Potřebuješ pomoc nebo radu?
Máš problém, potřebuješ něco vysvětlit nebo se jen svěřit? Napiš Mourrisonovi! Každý den vychází na webu ábíčka nová odpověď.