Arduino Starter Kit: Vše pro začátek

Arduino Starter Kit: Vše pro začátek
Sdílej
 
Pokud sledujete náš seriál o Arduinu a ještě jste se neodhodlali k jeho koupi, nyní zpozorněte.

 

 

Z našeho seriálu víte, že Arduino je open source. To znamená, že si ho můžete sestavit podle plánku, který si stáhnete. To je ale práce pro pokročilého elektrotechnika. Pro laika je koupě hotového Arduina dobrá investice. Cena základního Arduina Uno se v českých obchodech pohybuje do 1000 Kč. K samotnému Arduinu ale budete potřebovat celou řadu součástek a doplňků. Pokud v tom tápete jako zpočátku my v redakci, zvolte Arduino Starter Kit za 3140 Kč.

Bohatá výbava

V balíčku najdete desku Arduino Uno, nezbytný USB kabel a nepájivé pole s propojovacími drátky (70 kusů). Dále tu jsou rezistory, kondenzátory, tranzistory, potenciometry, diody, světelné diody. Najdete i speciální součástky, jako jsou optočleny, motorový driver, čidlo náklonu či teploty. Vedle toho dostanete servomotorek a dvouřádkový LCD panel. Arduino si můžete přišroubovat na přibalenou dřevotřískovou podložku, na kterou nalepíte i nepájivé pole. Důležité části pak máte v kompaktním bloku dobře odizolované od stolu i od svých rukou.

 

Podívejte, jak jsme Arduino Starter Kit rozbalovali:

Unboxing: Arduino Starter Kit

Unboxing: Arduino Starter Kit

Spousta projektů

Nezbytnou součástí balení je anglický manuál, který obsahuje projekty pro začátečníky. Představí vám Arduino i jednotlivé elektronické součástky a naučí princip jejich zapojování. Oproti našemu seriálu postupuje rychleji k náročnějším projektům, ke kterým se my vzhledem k jejich náročnosti nedostaneme.

Nutný základ

Arduino Starter Kit je výborná stavebnice pro všechny zájemce o elektroniku, ať už se jedná o úplně začátečníky, či o pokročilé „bastlíře“. V balení najdete vše potřebné pro elektrotechnickou a programátorskou zábavu na hodně dlouhou dobu. My v redakci jsme ze stavebnice upřímně nadšení. A nezapomeňte sledovat náš seriál!

 

 

Fantastické Arduino: Vše o otevřeném hardwaru

Fantastické Arduino: Vše o otevřeném hardwaru

Arduino PDF ke stažení: Nový seriál začíná!

Arduino PDF ke stažení: Nový seriál začíná!

Arduino: Úvod seriálu o otevřeném hardwaru

Arduino: Úvod seriálu o otevřeném hardwaru

Klíčová slova:
arduino
 

Články odjinud