Deskovinky #32: Radost střídá smutek z Twilight Imperium

Deskovinky #32: Radost střídá smutek z Twilight Imperium
Sdílej
 
Venku nám začalo panovat podzimní počasí, což je jen další důvod k usednutí k nějaké pěkné deskovce. Mohl by to být Small World a jeho nové nebeské rozšíření nebo digitální Vlaaďova civilizace. Ale určitě to nebude počeštěná sci-fi legenda.

Twilight Imperium (ne)bude česky

Jako blesk z čistého nebe se objevila kampaň na podporu překladu jedné z nejkultovnějších deskovek všech dob – Twillight Imperium od Fantasy Flight Games. Ale s jakým překvapením se kampaň objevila na Startovači, se s tejným překvapením z něj bohužel i zmizela. Na překladu se spolu s Blackfire měla podílet i Deskofobie, ale nakonec to nedopadlo.

Z požadovaných 550 tisíc korun se během prvních dní kampaně složilo 77 podporovatelů na čtvrt milionu korun, ale další postup už se v podstatě nekonal. Deskofobie vydala omluvné video, v němž udává, že překlad takto velké hry je nakonec nad jejich síly a proto radši od projektu odstoupí. Nemusí to nutně znamenat konec počeštění, ale stejně jak naděje vzplanula, tak opět uhasla. Pokud však ovládáte angličtinu a toužíte po něčem výjimečném, již čtvrtá edice Twilight Imperium se do pár měsíců objeví i na našich pultech. Obrovský vesmír, 17 hratelných ras, nekonečné možnosti, 5 hodin zábavy… ale (zatím) ne česky.

Through the Ages: Civka na tabletech

Dlouhý vývoj je konečně u konce a vám se tak naskytuje možnost zahrát si jednu z nejlepších stolních her všech dob i na chytrých zařízeních. Původní civilizační hra Through the Ages od Vlaadi Chvátila se sice propadla na 18. místo v nejuznávanějším žebříčku na Boardgamegeek, ale její nová verze ji hrdě vystřídala na druhém místě. S rozmachem stolních her na mobilních zařízeních byla adaptace tohoto kousku jen otázkou času.

A dočkali jsme se. Through the Ages: A New Story of Civilization je k dispozici pro zařízení s Android a iOS systémem a to za jednorázovou cenu 10 eur. V samotné hře vás již žádné další poplatky nečekají. Za poměrně vyšší cenovku dostanete líbivou grafiku, kampaň pro jednoho hráče proti umělé inteligenci, hru po síti s ostatními hráči a možnost hrát s kamarády na jednom zařízení. Stejně jako většinu stolních her si i Through the Ages užijete spíše na tabletech díky většímu display. Je na čase dovést svůj lid z doby kamenné do budoucnosti!

Small World: Sky Islands •  archiv prodejce

Small World: Sky Islands

Výlet do oblak

Fantasy deskovka Small World se za svou osmiletou existenci dočkala nespočtu rozšíření. Klasickou pevninu plnou různorodých ras soupeřících o nadvládu nad územím obohatily neklidné pirátské vody v River World, nepravidelné tvary prazvláštních světů v Realms a spousta nových ras v dalších a dalších dodatečně vydaných krabičkách. Nové rozšíření Sky Islands přinese od všeho trochu.

Tentokrát se nesnažíte ovládnout jen území základního světa Small World, ale také levitující ostrovy vysoko na nebi. Protože se jedná o dodatečnou mapu a vzniklo by tak více prostoru pro tahanice, musíte hrát na základní mapě určené pro o jednoho méně hráčů, než skutečně hraje. Na nebeské ostrovy se dostanete skrze brány, a aby toho nebylo málo, obohatíte svůj zástup monster o dalších sedm ras. Mezi ně patří třeba strašáci, asijští Drakoni a děsiví bouřkoví obři. Rozšíření bude k dispozici na blížícím se festivalu v Essenu, v obchodech se počítá s Vánoci.

 

Deskovinky recenzují hru Únikovka: Závod s časem

Deskovinky recenzují hru Únikovka: Závod s časem

Yangtze: Strategie na velké čínské řece

Yangtze: Strategie na velké čínské řece

Deskovinky #31: Nástup únikovek

Deskovinky #31: Nástup únikovek

 

Články odjinud