Snowjam 2011 zakončil ve Špindlerově Mlýně snowboardovou sezónu

Snowjam 2011 zakončil ve Špindlerově Mlýně snowboardovou sezónu
Sdílej
 
Jako už tradičně udělal o víkendu za letošní snowboardovou sezónou tečku vrcholový český závod ve "superslopestylu" Snowjam. Poprvé za celou jeho historii zvítězil český závodník.

Prosluněný a ještě sněhem pokrytý Špindlerův mlýn hostil od středy do nedělního rána ty nejlepší jezdce nejenom z České republiky, ale i celé Evropy. Uvítal je výborným počasím a bezvětřím, které slibovalo dobré výkony jezdců.

Středa a čtvrtek byly věnované příjezdům a tréninkovým jízdám, v nichž se rideři mohli připravovat na páteční kvalifikaci a sobotní semifinálové a finálové jízdy. Cenový fond činil 100 000 korun, které si rozdělili tři nejúspěšnější.

Na svahu už na ridery netrpělivě čekala U-rampa, zábradlí a nakonec obrovský big air, na němž se dalo dolétnout až do vzdálenosti dvaceti metrů. Ze všech zúčastněných předvedl ve finále nejlepší výkon Petr Horák z Kladna. Prezentoval se bezchybnou jízdou v U-rampě, na railu a naprosto čistým trikem backside doublecork 1080 na big airu. Zajímavé je, že se jedná o první české prvenství v historii Snowjamu.

Stříbro si ze Špindlu odvezl další český jezdec Tomáš Tuzar, který zůstal jen šest desetin bodu za vítězem. Třetí místo pak obsadil Nuutti Niemela z Finska, který byl pozván na Snowjam jako jasný favorit.

Nutcase Best Trick: Ty největší šílenosti pod noční oblohou

Večer začal koncertem skupiny Sunshine přímo pod sjezdovkou a po něm přišla na řadu nejatraktivnější podívaná celého dne. Soutěžilo se ve dvou kategoriích - o nejlepší stylový trik a o nejlepší technický trik. Na rozjezd před big airem se rozsvítila světla a rideři začali ukazovat to nejlepší, čeho jsou schopni. Jako nejlepší stylový trik byl vyhodnocen backside 540 shifty v podání finského jezdce Tero Poikajaruiho. Vítězství v technické části si odnesl opět Petr Horák, který předvedl backside doublecork 1260.

Výsledky Quiksilver Snowjam 2011

1. Petr Horák (CZE), 2. Tomáš Tuzar (CZE), 3. Nuutti Niemela (FIN), 4. Filip Gutwirth (CZE), 5. Pepe Samek (CZE), 6. Jan Nečas (CZE), 7. Dan Paulíček (CZE), 8. Roman Dlauhý (CZE), 9. Thomas Franc (SUI), 10. Marius Otterstad (NOR)

Výsledky Nutcase Best Trick 2011:

Slyte: Tero Poikajarui (FIN)
Technical: Petr Horák, (CZE)

Opičí superstarz

Opičí superstarz

Klíčová slova:
snowboard, snowjam
 

Články odjinud