Prázdné tribuny? V Itálii znají lék

Prázdné tribuny? V Itálii znají lék
Sdílej
 
V České lize se na fotbalové stadiony poslední roky moc lidí nehrne. Ostravské Bazaly, které byly ještě před několika lety neustále vyprodány, nyní navštěvuje stěží 5 000 fanoušků. Zaplnit tribuny j přitom tak lehké!

Tým Unione Sportiva Triestina hrající Serii B, druhou nejvyšší italskou soutěž, má dlouhodobě problémy přitáhnout na svůj 30tisícový stadion fanoušky. Aby snížilo náklady na jeho údržbu, rozhodlo se vedení týmu uzavřít na celou sezónu jednu z tribun. Přesto však hráči Triestiny nebudou hrát před prázdným hledištěm.

Prázdná místa totiž během nedělního zápasu s mužstvem z Pescary zaplnili "virtuální diváci". Sedačky jsou potaženy obřím plakátem s fotkami lidí v klubových barvách. Při letmém pohledu lze jen těžko věřit, že se na výhru 1:0 koukalo pouze 3 810 fanoušků.

Přestože papírový paňáci během zápasu nezafandí a do klubové kasy z nich neplynou žádné přijmy, dá se pár výhod na jejich pacifismu najít. Nedělají výrtžnosti, neurážejí hráče, ani se nesnaží vniknout během zápasu na hřiště.

Fotografie nadšených "fandů" si můžete prohlédnout zde.

 

Články odjinud