Pokémon GO: 10 věcí, které nás na tom baví

Pokémon GO: 10 věcí, které nás na tom baví
Sdílej
 
Už chytáte pokémony? Co je to za divnou otázku – jasně, že ano! I v redakci ábíčka jsme propadli lovu hned, jak se aplikace Pokémon GO v Česku objevila. Každý den nabíráme v Pokéstopech koule na lov, chytáme pokémony v parcích a těšíme se, co se vyklube z vajec, až nachodíme určitý počet kilometrů. Dobře, zatím nejsme loveckými velmistry, máme ve sbírce pouze pár desítek kousků, ale už teď vám dokážeme říci deset věcí, kterými nás Pokémon GO skvěle baví.

1. Psi mají radost

Váš hafan sice pokémony nevidí, ale rozhodně je musí mít rád. Páníček totiž každou chvíli stojí, kouká do mobilu a chytá pokémony. Čím víc pokémonů, tím delší venčení! A čím delší venčení, tím více pachů načucháno a jiných psů poznáno.

2. Pózující pokémon

Opravdu nás baví dělat fotky pokémonů tak, aby byli naaranžováni do určitých poloh. Třeba ta paní ve frontě před vámi vůbec netuší, co se jí usadilo v kabelce!

3. Hledání v trávě

Rozvířené listí? Tam by mohl být pokémon! Na mobilu sice vidíme jen schematickou mapu, ale třeba v lese si při přibližování k místu představujeme, že pokémon se schovává za stromem nebo na větvi či pod kamenem. Navždy pak máme to místo spojené s tím jedním pokémonem. Akorát pozor, až budete kamarádům, kteří Pokémon GO nehrají, říkat, že tady žil netopýr Zubat. Budou vás mít za blázna.

 

Homer se vykašlal na Simpsonovi kvůli Pokémon GO

Homer se vykašlal na Simpsonovi kvůli Pokémon GO

4. Rodiče to chápou

Fakt. Zatímco u většiny videoher neví, která bije a jsou naprosto nemožní v jejich ovládání, Pokémon GO pochopí okamžitě a dost často se stávají také náruživými lovci. Jen pozor na to, abyste je moc neporáželi v arénách!

5. Skuteční lidé!

Dnes už víme, že když na ulici potkáme někoho, kdo kouká do mobilu a z něj mu jde kabel do baterky, je to lovec pokémonů (proč kabel? aplikace vybíjí mobily raz dva). A hned si s ním můžete pokecat, jestli už našel Mewa nebo, jak silného má Parasecta.

6. Propracovaný svět

A tím nemyslíme ten náš skutečný. Ten je sice taky super, ale v některých směrech pokulhává. Třeba ve výskytu skutečných pokémonů. Pokémoní svět, to je něco jiného. Jakmile jsme začali studovat historii pokémonů, dostali jsme se ke hrám, komiksům, kartičkám a spoustě zajímavých informací, které  se perfektně doplňují s Pokémon GO.

7. Sbíratnás taky baví

Bez mučení se přiznáme, že někdy si jen tak porovnáváme sbírky pokémonů. Protože člověk má radost z každého a rád se pochlubí.

 

Pokémon GO: Jak nevybít mobil při hledání Pokémonů

Pokémon GO: Jak nevybít mobil při hledání Pokémonů

8. Nová místa

Pokéstopy jsou skvělým nápadem. Jsou umístěné na místech, která jsou třeba historická nebo jinak zajímavá, takže se dozvíte o svém městě něco nového. Občas to funguje – dost často ale ne. Každopádně jsme našli pár perfektních míst.

9. Nečekané zjevení

Ten moment, kdy mobil udělá „vžum“ a vy se podíváte a máte před sebou pokémona... To je k nezaplacení!

10. Nekonečné možnosti: GO!

V současnosti je Pokémon GO velmi jednoduchou hrou, která má potenciál rozšířit se o spoustu nových a zábavných možností. A to nás baví! Zatím by nám docela stačilo, kdyby servery byly stabilnější... A kdyby byli pokémoni i daleko od civilizace... A také, aby hra neměla softwarové chyby... A... No, ale to už by byl článek „Deset věcí, které nás nebaví na Pokémon GO“ - a ten zatím psát nechceme, protože nás hra baví. A co byste si přáli vy?

Více o aplikacích najdete tady

 

Nové číslo ABC: Ukázka z ábíčka 17 s Pokémonem

Nové číslo ABC: Ukázka z ábíčka 17 s Pokémonem

Pokémon GO: Podívejte se, jak nelovit Pokémony

Pokémon GO: Podívejte se, jak nelovit Pokémony

 

 

Klíčová slova:
aplikace, gamesa, Pokémon GO, Pokémon
 

Články odjinud