Lego Harry Potter

Lego Harry Potter
Sdílej
 
Není sporu, že stavebnice Lego je vskutku legendární. A stejně tak i Harry Potter - chlapec, jehož knížky jsou tou nejprodávanější sérií na světě. Jejich spojení tak bylo jednoznačně nevyhnutelné. V Lego Harry Potter: Years 1 - 4 se (jak už sám název napovídá), podíváme na první 4 roky v Bradavicích, takže prožijeme příběhy až do knížky Ohnivý pohár - a to opravdu poctivě.

Samotná hratelnost je pak velmi podobná předchozím Lego titulům. Budete si tu moci vyzkoušet hrát až za neuvěřitelných 167 charakterů, včetně těch nejdůležitějších postav, jako je Harry, Hermiona, Ron nebo třeba Brumbál či Hagrid. Každý z nich má speciální schopnost, kterou budete muset upotřebit v rámci postupu hrou. Mezi postavami pak přepínáte snadným kliknutím. Hru můžete hrát navíc ve dvojici ještě s někým, ovšem pouze v offline módu v rámci split screenu.

Lego Harry Potter vychází především z filmové podoby, a to velmi věrně. Čekají nás stejné lokace, kostýmy, interiéry - ovšem to vše zbouchané do hranaté podoby Lega, což mnohdy přináší opravdu vtipné momenty.

Celkově se jedná o jednu z nejlepších Harry Potter her - je akční, zábavná, má spád a hratelnost je dobrá. Nevýhoda je, že Lego hry tu už máme (Indiana Jones, Star Wars), a ta s mladým kouzelnickým učněm vlastně nepřinesla nic nového.

Pokud jste tak fanda kluka s bleskem na čele a kulatými brýlemi a Lego hry jsou pro vás něčím neznámým, hurá do toho. Pokud jste už ale ostřílený Lego hráč, připravte se duševně na fakt, že zásadní novinky oproti předešlým dílům nenajdete.

Distributorem hry Lego Harry Potter v České republice je společnost Cenega.

 

Články odjinud