DreamCatcher: hurá do televize

DreamCatcher: hurá do televize
Sdílej
 
Hrají divadlo, vystupují na kulturních akcích, zajímá je i výtvarné umění, hudba a hlavně film. Jejich snem bylo podívat se do České televize.

Bavíme se o skupině žáků-nadšenců z 8. třídy základní školy v Bystřici nad Pernštejnem. Na Kavčí hory se chystali už nějakou dobu, ale vždy z toho sešlo kvůli finanční náročnosti cesty. Když se však do snu zapojil DreamCatcher a zaplatil dopravu a speciálně organizovanou prohlídku (stála přes deset tisíc), výletu už nic nestálo v cestě.

Vzhledem k velké vzdálenosti museli žáci vstávat ve čtyři ráno, ale vyplatilo se jim to – zážitků bylo opravdu požehnaně. Po příjezdu už na ně čekal moderátor Jan Kovařík, který žáky zákulisím ČT provedl. Ukázal jim přípravu pořadu Sama doma, v maskérně zase moderátorky Stanislavou Lekešovou a Ivu Kubelkovou a kulisy z Pošty pro tebe nebo Kouzelné školky. Ve zpravodajské části jim zase o své práci povyprávěla Jolana Voldánová. Čas prý byl i na dotazy všeho druhu a podpisy do deníčků.

Odpracování snu nemohlo probíhat jiným způsobem než divadelním. Skupinka si pro tamější domov důchodců připravila hudebně dramatické vystoupení o zvířatech podbarvené písničkami Dády Patrasové. Nezůstalo však jen u hereckých výkonů, neboť žáci připravili i bohaté pohoštění v podobě cukroví, buchet, bábovek a dalších dobrot.

Aby toho nebylo málo, splnil se žákům ještě jeden sen. Jejich herecké vystoupení i návštěva Kavčích hor zaznamenaly nejenom místní noviny, ale taktéž regionální televize Vysočina. Nakonec se tedy z výletu do zákulisí stal i výlet na televizní obrazovku.

Cesta kolem světa: New York

Cesta kolem světa: New York

From Dust: Hrátky na boha

From Dust: Hrátky na boha

Klíčová slova:
dreamcatcher
 

Články odjinud