GamesCom: Všechny herní novinky pohromadě

GamesCom: Všechny herní novinky pohromadě
Sdílej
 
Řekneme to ve zkratce: navštívili jsme herní veletrh GamesCom a byla to naprostá bomba. Abyste se o tom mohli přesvědčit, připravili jsme vám malou ochutnávku.

 

Nad řekou Rýn stojí město Kolín a město Kolín se proslavilo kolínskou, kterou na sebe lije váš otec, a ohromnou katedrálou, kterou chce vidět vaše matka. Proč byste tedy do Kolína jezdili? Tak třeba proto, že jednou za rok ve městě vybuchne videoherní bomba GamesCom a na pár dní se do něj sjedou stovky tisíc lidí, aby se podívaly na novinky, které se připravují pro Xbox 360, PlayStation 3 anebo Windows. Zkuste tedy rodičům vysvětlit, že zatímco budou obdivovat katedrálu a shánět kolínskou, vy se vypravíte na výstaviště a necháte se pohltit ohňostrojem zvuků, barev a her.

 

Ábíčko v herní tlačenici

Stojí to za to! Prakticky všechny hry, na které se těšíte, byly na výstavní ploše připraveny k osahání. A tohle není suchý Invex, přátelé, tohle je GamesCom, tady to frčí! Pro představu: Výstaviště má kapacitu přibližně šedesát tisíc lidí. A hned jeden den museli organizátoři uzavřít na několik hodin vstupy, protože výstaviště... se prostě přeplnilo! Dovedete si to představit? Přes šedesát tisíc lidí obdivujících Battlefield 3, Diablo III, Batman: Arkham City, Rage, Star Wars: The Old Republic, Prey 2 anebo pokukujících po masivních stáncích Nintenda anebo Sony! Ábíčku se podařilo dostat i do VIP části výstavy, kde jsme viděli hry, které se jen tak neukazovaly. Pojďme se na některé z nich podívat.

 

Dishonored

Ne každý zná jména Harvey Smith, Raph Colantonio a Viktor Antonov. Jsou to lidé, kteří udělali Deus Ex: Invisible War, Arx Fatalis a Half Life 2. Společně přichází se steampunkově laděnou Dishonored, ve které se stanete asasinem Corsem očisťujícím své jméno. Musíte se plížit ulicemi města, jehož obyvatele vybila nákaza, vyhýbat se strážím, skákat po střechách a zabíjet potichu své cíle. A mimoto si dávat pozor na krysy, které chodí v partičkách městem. Jenže pozor! Do krysy se také můžete převtělit a uniknout tak strážím anebo jim zavařit jednou ze speciálních magických schopností.

Datum vydání: druhé čtvrtletí 2012

Web: dishonored.com

Lollipop Chainsaw

Juliet Starlingová je typická roztleskávačka na americké střední škole. Jenže co se nestane: školu přepadnou zombíci, všechny sežerou a Juliet, na první pohled křehká blondýna, musí přežít. Naštěstí našla motorovou pilu a dokáže s ní naporcovat zombáky na desetigramové kousky. Šílený nápad se rodil v hlavě japonského vývojáře (to asi nikoho nepřekvapí) Sudy51 a zdá se, že byť je námět naprosto imbecilní, ve hře se budeme hodně dobře bavit.

Datum vydání: 2012

Web: lollipopchainsaw.com

Prey 2

Miláček americké výstavy E3 se dostavil i do Kolína a opět zaskóroval. V minulé hře Prey jste neustále utíkali před mimozemšťany, zabíjeli je, otevírali portály a přemisťovali se do paralelní dimenze. Tak s tím máte utrum. Teď budete nájemný lovec hlav a na noirové planetě budete stíhat kriminálníky. Prey 2 skutečně překopalo celou hru, a tak akce bude dynamická, akrobatická a velmi vynalézavá: můžete se třeba chytit za traverzu u stropu jednou rukou a druhou střílet. Anebo létat na raketových botách. Která hra tohle má?

Datum vydání: březen 2012

Web: bethsoft.com

Wildstar

Znáte takovou malou hru World of Warcraft? Skoro nikdo o ní neví... Jasně, děláme si legraci. Každopádně Wildstar je na první pohled sci-fi World of Warcraft, ale na pohled druhý už jde o úplně jiné zvíře. Ve Wildstar se stanete vojákem, vědcem, průzkumníkem anebo osadníkem na nové planetě, která se neustále mění a nabízí nové mise a nečekané úkoly. Právě dynamická změna herního světa je to, co autorský tým považuje za hlavní trumf proti ostatním online hrám. Podívejte se na trailer – vypadá k sežrání.

Datum vydání: 2012

Web: wildstar-online.com

 

Uncharted 3: Nový Indiana Jones řádí potřetí

Uncharted 3: Nový Indiana Jones řádí potřetí

Ze hry Assassin’s Creed může být film

Ze hry Assassin’s Creed může být film

 

Články odjinud