10 filmů, které chceme vidět v 3D

10 filmů, které chceme vidět v 3D
Sdílej
 
Hollywood si 3D vyloženě oblíbil a trojrozměrné už jsou pomalu i reklamy na toaletám. Tuhle desítku filmů bychom ale ve 3D určitě chtěli vidět! 


5x Arnold Schwarzenegger a jeho dřevo

5x Arnold Schwarzenegger a jeho dřevo

Pán prstenů

Proč troškařit, rovnou si tam napiš všechny tři filmy. Hobit ukázal, že 3D Středozemi sluší a teď si představ, že bys dostal do 3D všechny tři rozšířené verze filmů. Takže veškeré lokace jako byly doly Morie, Helmův žleb a nebo majestátní Minas Tirith pěkně v třetím rozměru. Plus Legolasovy šílené elfí kusy!

Terminátor 2: Den zúčtování

Co jiného si říká o 3D model, než Arnieho rakouská brada, která by dokázala drtit ledovce i s ledoborci? A nebo tekutá podoba ikonického záporáka T-1000, která by se jistě moc pěkně ve třetím rozměru vyjímala. A když si připočtete tolik akce a pohled očima (pardon, čočkami) Terminátora…

Earth

Hlavně si to nespleť s Earth 3D, což je bohužel velmi laciný a velmi nepovedený pokus na využití popularity původního filmu Earth. To je totiž úžasný britsko-německý dokument, který je brilantním vyobrazením života na Zemi, ovšem bez člověka, především v režii přírody a zvířat. Naprosto fascinující obrázky si vysloveně říkají o 3D zpracování.

 

GALERIE: Filmové pecky, které chceme ve 3D

 


Zachraňte vojína Ryana

Řekneme jen jedno: vylodění na Omaha Beach. Kdyby kvůli ničemu jinému, tohle drsné, pohlcující a sugestivní vyobrazení krvavé války by prostě ve 3D člověka ještě více vtáhlo. No a když k tomu přidáš skoro apokalyptické finále ve francouzském městečku, tenhle film by třetí rozměr miloval.

Amélie z Montmartru

Legendární film, který vyniká hlavně hravostí a specifickým vizuálním pojetím. Takže logicky z toho vychází o to hlubší prožitek, o co by byl hlubší obraz, který se prolíná do třetího rozměru. Nebo ne a Amelie by to zvládla bez 3D? Určitě, ale potenciál pro obohacení zážitku tu určitě je.

Star Wars

Asi není třeba více rozebírat, ne? Všechny díly, včetně těch starých a hotovo. Jen prosím bez úprav, i když ty už by teď Lucas dělat nemohl. Prostě tahle sága si o ještě bombastičtější vizuální zpracování přímo říká a ostatně, Epizoda I to v 3D zkusila (škoda, že je ze všech nejslabší).

Senna

Pokud jsi jej ještě neviděl, ber to jako doporučení jednoho z nejlepších sportovních dokumentů, jaké byly natočeny. Skvěle zpracovaný životopis pilota Formule 1 vznikl v roce 2010 a sám o sobě je bezchybným řemeslným kusem. Je jasné, že 3D by nešlo v kvalitě naroubovat na vše, ale i kdyby mělo jít o modernější části, Sennovi by to určitě neuškodilo.

 

10 věcí, které přijdou po Iron Manovi 3

10 věcí, které přijdou po Iron Manovi 3


Indiana Jones

Další z řady filmů, kterým by 3D neuškodilo a mnohdy třeba i pomohlo. Jen si představ scénu z Dobyvatelů ztracené archy, kdy Indy prchá před obrovskou kamennou koulí? A podobných vtípků by ve 3D vystoupilo ještě více, ostatně celá série je na tom založená.

Matrix

Klidně by stačil první díl, který se stal legendou. A asi není nutné vysvětlovat proč by zrovna téhle akční pecce třetí rozměr slušel. Uhýbání kulkám, brilantní akční choreografie, přechody mezi Matrixem a reálem, tohle všechno přímo žebrá o 3D zpracování!

Gladiátor

Na jedné straně stojí epická úvodní bitva, která by v 3D ještě získala na intenzitě. Pak tady máš samotné vyobrazení Říma, což by byl ještě plastičtější výlet do historie. A nakonec jsou tu skvělé souboje v aréně, kterým by načechraný vizuál neuškodil.



Nový plakát na Iron Man 3: Iron Patriot!

Nový plakát na Iron Man 3: Iron Patriot!

10 věcí, které uvidíme v pokračování Hobita

10 věcí, které uvidíme v pokračování Hobita

Galerie: Nechte si postavit hobití barák

Galerie: Nechte si postavit hobití barák

Klíčová slova:
film, 10 nej, 3D
 

Články odjinud