G. I. Joe a Transformers: Co mají společného?

G. I. Joe a Transformers: Co mají společného?
Sdílej
 
Co má společného tým super vojáků G. I. Joe s týmem mimozemských robotů? Překvapivě toho vůbec není málo…

 

G. I. Joe: 10 nejzajímavějších hrdinů

G. I. Joe: 10 nejzajímavějších hrdinů

 

Na počátku byla hračka…

Dřív než přišly velkorozpočtové hrané filmy, animáky, kreslené televizní seriály, nekonečné komiksové série nebo v určitých případech i hry (ať už počítačové či deskové), byla hračka. G. I. Joe i Transformers se nejdříve objevili na pultech obchodů. Ti druzí dokonce vznikli v Japonsku a až pak se přestěhovali do Ameriky. Kreslené televizní seriály se dostaly do vysílání teprve později, aby podpořily prodeje hraček. A pak následovalo všechno ostatní. A co ty hračky? Mají si kde hrát!

 

…a ta hračka byla od stejného výrobce!

Asi takhle, G. I. Joe a Transformers jsou značky, které vyrábí, prodává a propaguje firma Hasbro. Filmy G. I. Joe z roku 2009 a letošní G. I. Joe 2: Odveta se dokonce začaly točit, až potom, co měli Transformers v kinech takový mega úspěch. Stejnou taktiku Hasbro zkusilo (méně úspěšně) i s loňským akčňákem Bitevní loď. Uvažuje se i o dalšách filmech podle hraček.

G. I. Joe a Transformers se potkali!

Ano! Oba týmy hrdinů se potkaly v šestidílné komiksové mini sérii G. I. Joe vs. The Transformers. Její děj se odehrával během druhé světové války. Cobra lapila několik Transformerů včetně Optima Prima a udělala si z nich válečná vozidla. G. I. Joe se je snažili zastavit. Naštěstí jim pomohli Bumblebee a Wheeljack, kteří Cobře unikli… Nebylo to poprvé ani naposledy. G. I. Joe a Transformers se setkávají na stránkách komiksů napříč různými vydavatelstvími.

 

 

Místo Transformers budou další G. I. Joe

Místo Transformers budou další G. I. Joe

Michael Bay předělává Transformers 4

Michael Bay předělává Transformers 4

G. I. Joe: 8 nových skvělých plakátů

G. I. Joe: 8 nových skvělých plakátů

Klíčová slova:
film, transformers, G. I. Joe
 

Články odjinud