Karty Pokémon: Za světovou špičkou do Vancouveru

Karty Pokémon: Za světovou špičkou do Vancouveru
Sdílej
 
Druhý srpnový víkend byl nabitý napětím a dobrodružstvím. Společně s vítězem ábíčkovské soutěže jsme se vydali bojovat na mistrovství světa v kanadském Vancouveru.

 

 

 

 

Turnaj World Championships je snem každého hráče pokémonních karet. Čtenáři ábíčka Tadeáši Fouskovi se tenhle sen splnil, když vyhrál naši republikovou soutěž o cestu za oceán. Aby mohl bojovat o titul, musel nejprve uspět v páteční kvalifikaci. Dlouhý šnek fanoušků začínal už daleko před kongresovým centrem a končil kdesi v útrobách budovy. Šance zúčastnit se mistrovství se chopili hráči ze všech koutů světa. Tadeáš se zapsal a dostal hráčské číslo. Rozpisy prý budou teprve vyhlášeny, tak jsme měli čas obhlédnout arénu.

Jak to vypadalo

Celá místnost, snad padesát metrů dlouhá, byla zaplněná stoly na hraní. Levá strana byla určená pro karty, pravá s obrazovkami pak pro hru na Nintendo DS. O kousek dál se připravoval obchod s turnajovými předměty a odpočinková místnost s polštáři, kde se mohli hráči po vyčerpávajícím zápase natáhnout a podívat se na pár dílů seriálu. První zápas se blížil a Tadeáš prožíval horké chvilky plné adrenalinu. Naštěstí z něj rychle opadl, když dostal tzv. bye. To znamená, že díky nastřádaným bodům z národního turnaje automaticky postoupil do druhého kola s výhrou.

V druhém kole

Tady už to ale tak snadné nebylo. Proti Tadeášovi nastoupil americký kluk se skvěle sestaveným balíčkem a patřičným sebevědomím. Začal agresivní hru, ale Tadeáš se nenechal zastrašit. Bojovali spolu dramaticky a dlouho – ostatní stoly byly už dávno prázdné, když tihle dva ještě vykládali karty. O vítězi nakonec rozhodl časový limit. Tadeáš byl zrovna v defenzivě a čekal na správný list, aby otočil průběh hry. Vtom ale přišel rozhodčí a odpískal konečnou. Bohužel v jeho neprospěch. Měl naštěstí ještě jednu šanci, a to v nedělním prerelease turnaji, kde se hraje s ještě nevydanými kartami (tentokrát šlo o balíček Black & White – Plasma Blast).

Parádní nedělní hra

V sobotu začal samotný šampionát. Tadeáš si ho vychutnal jako divák, ale bylo vidět, že by nejradši usednul k jednomu ze stolů a dokázal, že to s kartami opravdu dovede. Rozhodli jsme se ale soustředit na neděli. Obří hot dog a zmrzlina vyladily jeho formu na maximum. Tadeáš si zahrál čtyři parádní zápasy a vyhrál promo kartu z nového booster balíku a deck box. Domů nakonec odjel vybavený exkluzivní podložkou, albem a hlavně spoustou cenných zkušeností. Příští rok se koná světová pokémonní show ve Washingtonu, D.C. Tak se tam snad zase potkáme!

 

 

Tadeáš se připravuje rozdrtit soupeře •  Tomáš Haimann

 

Turnaj slovy Tadeáše

Jak se ti líbila světová pokémonní show?

Líbilo se mi tady hodně! Přesně takhle jsem si to představoval. Pokémonní liga i to, že jsem si mohl sám zahrát, mě opravdu bavilo. Navíc to byl skvělý výlet do Vancouveru, kde jsem se podíval na indiánské totemy, bobří jezero a ostrov mrtvého muže.

 

Jaké byly zápasy se světovými hráči?

První zápas byl těžký. Soupeř hrál balíček, který jsem neznal, a bohužel jsem nakonec prohrál na čas. Byla to smůla, protože jinak bych ho porazil. Hrál jsem taktiku balíčku Plasma složenou z karet Kyurem, Tornadus a Deoxis. Protihráč proti mně nasadil Landoruse, Mewtwoa, Keldea a Garbodora. Líp se mi dařilo v prerelease turnaji, kde jsem získal pár boosterů.

 

Budeš v Pokémonu pokračovat?

Jo, jasně! Určitě chci u hry zůstat. Teď mě hodně učil můj mentor, do budoucna chci zkoušet pilovat techniku i sám – uvidíme, jak to půjde, ale věřím, že když budu poctivě trénovat, dostanu se zase na mistrovství světa!

 

 

Vzdušné souboje v pokémonu

Vzdušné souboje v pokémonu

Jak vypadá nejnovější evoluce Pokémonů?

Jak vypadá nejnovější evoluce Pokémonů?

Galerie: Momentky z MS v Pokémonu ve Vancouveru

Galerie: Momentky z MS v Pokémonu ve Vancouveru

 

 

 

Klíčová slova:
pokemon
 

Články odjinud