Halo Spartan Assault: Zachraňte svět na cestách

Halo Spartan Assault: Zachraňte svět na cestách
Sdílej
 
Série Halo byla vždycky doménou hlavně Xboxu. Nyní se ale konečně po dlouhých letech vrací i na PC ve speciálním dílu, který vyšel pouze na Windows 8 a Windows Phone.

 

 

 

 

Halo lze hrát jak na počítači, tak i na tabletech, překvapivě na Xbox se tenhle díl vůbec nepodívá. Příběh se odehrává mezi událostmi třetího a čtvrtého dílu, kdy sledujeme Sparťany Palmerovou a Davise v jejich boji proti Covenantům.

Každá sekce má pět misí a začíná krásně zpracovanou animací. Animace je doprovázena anglickým komentářem a perfektním hudebním doprovodem, který na hry, co se dají hrát na tabletu, nemá obdoby.

Každá mise má vlastní cíl. Ať už se jedná o zničení nepřítele, ubránění místa či třeba eskort vozidel na své pozice. S tím jsou spojené i různé lokace a samozřejmě i zbraně, které dostanete do začátku. Ty si dokonce můžete navolit sami, ovšem stojí velké množství zkušenostních bodů.

 

Haló, tady HALO: Návrat hrdiny v zeleném brnění

Haló, tady HALO: Návrat hrdiny v zeleném brnění

 

Hráčům, kteří si chtějí zbraně vybírat sami, nakonec nezbude, než si zkušeností body koupit. Nepřijde nám to fér, protože hra není zadarmo – stojí slušných 140 korun. Samozřejmě se mise dají hrát i bez toho, aniž byste si vylepšení či zbraně kupovali, přesto je to ze strany autorů podpásovka.

Největší zlo je ovládání. Na klávesnici a myši hra celkem ujde, ale na dotykových obrazovkách je to čiré peklo. Hra se totiž ovládá pomocí dvou virtuálních páček, což jak zkušení hráči dobře vědí,  nikdy není dobrá volba. Ani tady virtuální páčky moc dobře nefungují a ubírají na zážitku z jinak velmi vydařené hry.

Je to velká škoda, protože Halo: Spartan Assault je na menší titul opravdu kvalitní. Pokud máte možnost, doporučujeme ji hrát na klasických počítačích. Jinak nezbývá než se obrnit trpělivostí.


70   %

 

+ grafika, hudební doprovod, animace, chytré mise, zábavná hratelnost

– mizerné ovládání; nabídka dokupování dalších věcí, i když už jste za hru zaplatili


 

Platforma – PC, Windows 8 a Windows Phone

 

www.halowaypoint.com



Dynasty Warriors 8: Čína vrací úder!

Dynasty Warriors 8: Čína vrací úder!

Need For Speed přidává plyn a míří do kin: První upoutávka

Need For Speed přidává plyn a míří do kin: První upoutávka

Dust 514: Vesmírná řežba

Dust 514: Vesmírná řežba

Klíčová slova:
hry, halo, Hry pro PC na Heureka.cz
 

Články odjinud