Dynasty Warriors 8: Čína vrací úder!

Dynasty Warriors 8: Čína vrací úder!
Sdílej
 
Série Dynasty Warriors u nás není příliš známá, přesto si v průběhu let získala své fanoušky.

 

 

 

 

Poprvé se objevila v roce 1997 na první PlayStation. Tehdy ale vypadala úplně jinak a připomínala klasické bojovky, třeba Tekken nebo Virtua Fighter. O tři roky později vyšel druhý díl, který žánr bojovky opustil a vrhnul se na tzv. mlátičku. Zní vám to stejně? Zatímco v bojovce proti sobě stojí dva hráči, mlátička na vás sesype hromadu nepřátel najednou. A přesně tenhle recept si Dynasty Warriors zachovalo dodnes.

Příběh vychází z klasické čínské knihy napsané ve 14. století. Popisuje dobu tří království, tedy asi ve druhém století našeho letopočtu, kdy proti sobě válčily jednotlivé kmeny. V Dynasty Warriors najdete historické postavy staré Číny, například vládce Cao Cao nebo Sun Quan. Dějepis se tu ale nenaučíte. Hra je naprosto šílená a kromě jmen a doby vše přepracovává podle svého.

Platí to i o osmém dílu série. Pokud jste někdy hráli předchozí hry, pak víte, co vás čeká. Šílená hudba, tuny nepřátel, množství postav, za které můžete hrát… Změnou prošla hlavně umělá inteligence, najdete nové charaktery a možnost si zahrát alternativní scénáře dříve proběhlých událostí. Také je trochu pozměněný systém soubojů.

Jestliže jste fanoušci série, tak vás ani osmý díl nezklame. Nováčci ale můžou mít problém. Hra se s tím příliš nemaže a rovnou vás hodí do akce, aniž by cokoliv zásadně vysvětlovala. A to je škoda. Dynasty Warriors 8 jsou totiž skvělá hra, která je neuvěřitelně návyková. Pokud vás baví žánr mlátiček, určitě dejte šílené výpravě za dobrodružstvím v Číně šanci.


79 %

 

+ návyková hratelnost, lepší umělá inteligence, nové zbraně a postavy

– konzole občas nápor nepřátel nestíhá a seká se, pro nováčky může být hra obtížná


Platforma – PS3, Xbox 360

www.dynastywarriors8.eu

 

 

Need For Speed přidává plyn a míří do kin: První upoutávka

Need For Speed přidává plyn a míří do kin: První upoutávka

Dust 514: Vesmírná řežba

Dust 514: Vesmírná řežba

Projeďte se po Marsu: Simulace Take on Mars

Projeďte se po Marsu: Simulace Take on Mars

Klíčová slova:
hry, cina, Hry pro PC na Heureka.cz
 

Články odjinud