Batman, Superman a spol. musí nakopat pozadí masožravým emzákům

Batman, Superman a spol. musí nakopat pozadí masožravým emzákům
Sdílej
 
Žádný komiksový fanda si nesmí nechat ujít příležitost zjistit, jak se dala dohromady Liga spravedlnosti. Prostě největší borci a nejvíc sexy superhrdinka pohromadě.





O čem to sakra je?

Po celém světě se objevují podivná udělátka. A když spustí, objeví se démoni a odtáhnou vřeštící lidi do neznámé dimenze. Ke zpracování „materiálu“. Jedinou nadějí lidstva jsou superhrdinové, ani ti však samostatně na mocného nepřítele nestačí. Je třeba se spojit a začít pracovat jako tým... A samozřejmě překonat strach a předsudky lidstva.

Kdo za to může?

Geoff Johns, což je chodící encyklopedie superhrdinského komiksu. A momentálně šéfuje společnosti DC, kde má na hraní Batmana, Supermana a spousty dalších skvělých postav. Jeho specialitou přitom není psát kdovíjak základní příběhy, ale naopak poctivě ty postavy představit novým čtenářům a zasadit je do moderního světa. Což třeba u Supermana, staršího než Metuzalém, není na škodu.

Kdo to nahodill?

Jim Lee. Ikona superhrdinského komiksu. Lee není pan Umělec, ale je to pan Komiks. Z jeho postav hrdinství nebo padoušství doslova tryská a polovinu stránek z jeho komiksů byste chtěli jako plakáty na zdi. A akci neumí prodat lépe nikdo.

Co je na tom jako tak super?

Že to je začátek. Liga spravedlnosti: Počátek je další z řady komiksů, které jsou zaměřené na nové čtenáře. Můžete to tedy brát jako úvod do hned několika komiksových řad.

Něco jako..?

Už i u nás vyšly dvě knihy staré Ligy spravedlnosti (jako JLA). A také Avengers – což je v podstatě to samé ve světě Marvelu – ale asi znáte film, takže to nemusím vysvětlovat. Každopádně ve filmu zatím Avengers nad Ligou vedou o parník, ale v komiksu je situace přesně opačná. 

 

80%

 

+ Výborně podaný začátek skvělého týmu a představení hned několika superhrdinů

- Trochu uspěchaný konec

 

Liga spravedlnosti: Počátek

Geoff Johns, Jim Lee

www.bbart.cz



Kde Batman bere všechny ty úžasné hračky?!!!

Kde Batman bere všechny ty úžasné hračky?!!!

Avengers bojují proti Supermanovi a Bamtanovi

Avengers bojují proti Supermanovi a Bamtanovi

Super hrdina Flash se přidává k Batmanovi a Supermanovi

Super hrdina Flash se přidává k Batmanovi a Supermanovi

Klíčová slova:
superman, Batman, jla
 

Články odjinud