ABC Regionals v Pokémonu: Jak se hrálo na ábíčkovském turnaji?

ABC Regionals v Pokémonu: Jak se hrálo na ábíčkovském turnaji?
Sdílej
 
Pokémonům se v ábíčku věnujeme už nějaký čas, a tak jsme se rozhodli, že pro naše čtenáře a hráče uspořádáme vlastní turnaj. Podívejte se, jak to dopadlo!

 

 

 

 

 

Vypravit se na veletrh Dětská planeta v pražských Holešovicích se hráčům karetního pokémonu vyplatilo. Ábíčkovský turnaj Regionals byl druhou nejvyšší soutěží v republice, kde si každý karbaník mohl zahrát pár utkání a zároveň omrknout nejnovější stolní i počítačové hry. Sešla se spousta hráčů - od těch nejmenších, kterým sličné trenérky vysvětlovaly pravidla hry, až k dospělým. Těm k jejich škodě půvabné dívky s hrou nepomáhaly. Všichni ale mohli vyhrát spoustu zajímavých cen. Díky za účast!  

 

Rozhovor s vítězem

 

Štěpán Suchánek

Vítěz divize Junior

Věk: 9 let

Zájmy: klavír, fotbal

 

Jak se ti líbil turnaj?

Turnaj se mi moc líbil, jen tu bylo kvůli veletrhu hodně hluku, ale zase tak moc to nevadilo. Hrálo se mi skvěle. Zkusil jsem hodně útočnou taktiku, kde jsem používal pokémony Turnurus-EX, Deoxys-EX, Kyurem-EX a Lugia-EX.

 

Kdy jsi začal hrát Pokémon?

Začal jsem hrát asi před dvěma roky díky tomu, že Pokémon hráli moji nevlastní bráchové. Nakonec jsme začali hrát v rodině všichni včetně mámy a táty, tak jsme začali doma trénovat a asi po půl roce jsme se vydali na první turnaj. Skvělé je, že si zahrajeme všichni dohromady.

 

Jak se ti daří v ligovém hraní?

Musím říct, že se mi zatím daří. Loni jsem se stal vicemistrem republiky. Ve finále mě porazil Ondra Kujal, současný mistr světa. Mám taky pohár ze City Championship a několik z Battle Roads turnajů. Dneska se mi taky poštěstilo a vyhrál jsem spoustu booster packů do budoucích utkání!

 

 

Fotoreportáž z ABC Regionals v Pokémonu

Fotoreportáž z ABC Regionals v Pokémonu

Jak se zrodila japonská legenda Pokémon

Jak se zrodila japonská legenda Pokémon

Deník mistra světa v Pokémonu

Deník mistra světa v Pokémonu

Klíčová slova:
pokemon
 

Články odjinud