Mem: Tajný jazyk internetu

Mem: Tajný jazyk internetu
Sdílej
 
Internetové memy jsou obrazové kódy, které se šíří sítí a každý z nich vyjadřuje nějakou myšlenku. Určitě jste se s nimi už setkali, ale možná jste nevěděli, co znamenají. Pojďme se podívat na ty nejznámější!

 

Rage Guy - Zuřivec

Jedny z nejslavnějších memů pochází ze série nazývané Rage Comics. Každá postava ztělesňuje určitý pocit. První a nejznámější z nich je právě Zuřivec. Asi není třeba dodávat, jakou emoci vyjadřuje. Zuřivec odstartoval vznik celé řady postaviček. Klasický Rage Comics vytvoříte tak, že příběh odvyprávíte právě pomocí těchto charakterů.

 

Rage Guy - Zuřivec •  archiv

 

 

Forever Alone - Navždy sám

Další známá figurka Rage Comics je tento plačící samotář. Jak je jasné z jeho výrazu, ztělesňuje smutek a zklamání ze života. Je to dobrák, který v životě vždycky ostrouhá.

 

Forever Alone - Navždy sám •  archiv

 

 

Trollface - Výraz trola

Jak název napovídá postavička ztělesňuje internetového trola. Pokud znáte jen jeho fantasy verzi, prozradíme, že trolování je takové chování na síti, které má ostatní cíleně rozčílit nebo alespoň trochu potrápit. A přesně tahle tvář přesně ztělesňuje tyhle zlomyslné online žertíky. Mimochodem, veděli jste, že slovo „troll“ se na internetu používá už víc než 20 let?

 

Trollface - Výraz trola •  archiv

 

 

Tvář Jao Minga

Tahle populární kresba vychází ze smíchu slavného čínského basketbalisty Jao Minga. Stal se symbolem pro povznesení nad drobnými problémy na internetu, které ostatní příliš řeší. Třeba když do vás na fóru někdo zbytečně šije, není nic jednoduššího než mu odpovědět tímto sluníčkovým úsměvem.

 

Tvář Jao Minga •  archiv

 

 

You Don’t Say? - Ne, vážně?

Jao Ming není zdaleka jediná celebrita, kdo má vlastní mem. Velice populární je též výraz Nicolase Cage z filmu Polibek upíra. Slouží jako ironická odpověď, když vám někdo zcela suverénně a s důležitou tváří tvrdí něco, co je přeci úplně jasné.

 

You Don’t Say? - Ne, vážně? •  archiv

 

 

LOLcats - LOLkočky

Kočičky byly vždycky symbolem roztomilosti. A toho využívá i jeden z nejslavnějších memů, LOLkočky (podle anglického Laughing Out Loud - nahlas se smát). Rozkošnou fotku vždy doprovází text plný gramatických chyb. Protože kočky přeci gramatiku neumějí!

 

LOLcats - LOLkočky •  archiv

 

 

Grumpy Cat - Mrzutá kočka

Mezi všemi roztomilými kočkami zaujímá výjimečné místo tahle micina s nenávistným pohledem. Ztělesňuje otrávenost a zhnusenost světem. Všechno pozitivní odmítá, ráda se potěšeně vyjadřuje k tragédiím a představuje si, kdy už konečně přijde konec světa.

 

Grumpy Cat - Mrzutá kočka •  archiv

 

 

FAIL

Jeden z nejstarších a nejklasičtějších memů. Když narazíte na fotku, kde někdo očividně něco nezvládl, okomentujete to prostě anglickým FAIL, což znamená neúspěch - jen je to mnohem údernější.

 

Willy Wonka •  archiv

 

 

Willy Wonka

Možná znáte knížku nebo film Karlík a továrna na čokoládu. Majitel slavné čokoládovny se jmenuje Willy Wonka a dnes se proslavil i na internetu. Přesněji herec, který ho představuje ve starém muzikálu z roku 1971. Memy s ním obvykle komentují situaci, kdy se někdo vytahuje nebo ze sebe dělá zbytečně důležitého.

 

Filosoraptor

Velociraptor s drápkem u brady byl původně jen vtipný potisk na tričko, ale brzy se na internetu stal symbolem pro originální zamyšlení v souvislostech, které by vás jen tak nenapadly. Na rozdíl od většiny memů není jen posměšný, ale často přinese i zajímavou myšlenku.

 

Filosoraptor •  archiv

 

 

Not Sure If - Nevím, jestli

Hlavní hrdina seriálu Futurama si získal řady fanoušků svou naivitou a natvrdlostí. Jeho pohled s přivřenýma očima představuje vnitřní monolog v poněkud rozbředlém mozku. Začíná vždy slovy „nevím, jestli“ a pokračuje nějakou legrační banalitou.

 

 

Fenomenálmní memy: Nášupová várka

Fenomenálmní memy: Nášupová várka

Nový seriál Star Wars Povstalci startuje na Disney Channel už 5. října

Nový seriál Star Wars Povstalci startuje na Disney Channel už 5. října

Galerie: To by bylo něco! Pivko pro super hrdiny

Galerie: To by bylo něco! Pivko pro super hrdiny

Klíčová slova:
sranda, memy
 

Články odjinud