Kupte si ABC se speciální přílohou Obvi. Tenhle časopis napsaly děti samy!

Kupte si ABC se speciální přílohou Obvi. Tenhle časopis napsaly děti samy!
Sdílej
 
Nové ABC je na stáncích a není tam samo – uvnitř časopisu najdete speciální magazín Obvi. Tenhle časopis je výjimečný tím, že si jeho obsah vytvořili sami mladí čtenáři, a to pouze za pomoci nástrojů Office 365!

Magazín Obvi je unikátním počinem hned z několika důvodů. Hlavně, jeho redakci tvoří mladí novináři – talentované děti, které se vymykají svými koníčky. Všechny na stránky Obvi otiskly svoje příběhy a díky nástrojům Office 365 od Microsoftu tak pomohly vytvořit jedinečný projekt. Vznikl tak vůbec první časopis, který si děti napsaly samy.

Zajímavé dětské talenty

Redakci Obvi tvoří Jan a Mia Kadlecovi, dvojčata Ester Geislerové, která baví focení a vaření, což je v době Instagramu velmi chutná kombinace. Život v Dauhá a chození do tamní školy popsala ve svém deníčku z Blízkého východu Timi Jarošová. Tajemství starého Egypta daly dohromady Ema s Evou a Nikola přihodila zážitky ze záchranné stanici pro psy, kam chodí pomáhat.

Foto:  MICROSOFT s.r.o.

Jednoho Tomáše baví technika, takže přispěl textem o 3D tiskárnách, a druhý Tomáš zase mladým čtenářům vysvětlí, že matematika není žádná věda… A článkem přispěla i Anežka, která chce být zahradní architektkou nebo grafičkou. Není tak divu, že se její článek točí kolem malování. 9 dětí dalo dohromady 16 stran obsahu pro své kamarády a vrstevníky.

Foto:  MICROSOFT s.r.o.

Redakce z celého světa

Na Obvi se podílely děti z Česka, Slovenska nebo Kataru. Všechno domluvit a dát dohromady články, aby utvořily moderní magazín, pak nebylo nic složitého. Dětem pomohly nástroje Office 365. Články napsaly ve Wordu, obsah magazínu se řešil v Excelu, poznámky ke článkům si zapisovaly a sdílely ve OneNote a vše se nahrálo na OneDrive. Přesvědčte se i vy, jak je jednoduché tvořit zajímavé věci a zkuste si Office 365 zdarma zde: https://products.office.com/cs-cz/try

Foto:  MICROSOFT s.r.o.

Cloudová řešení a možnost sdílet dokumenty a zážitky online tak umožňují nové formy spolupráce, a moderní redakce mladých talentů už vůbec nemusí být na jednom místě. Její členové mohou být rozesetí po celém světě a stejně mohou dát dohromady zajímavý obsah, který vytvoří celý magazín. A to je právě Obvi!

Foto:  MICROSOFT s.r.o.

A kdeže si můžete prohlédnout či stáhnout celý magazín? No přece na www.obvi.cz

 

Články odjinud