Přečtěte si první časopis, který napsaly děti samy!

Přečtěte si první časopis, který napsaly děti samy!
Sdílej
 
Časopis Obvi je vůbec první časopis, který je napsaný dětmi pro děti. Žádná dospělácká redakce, jenom tým mladých talentů, co mají zajímavé koníčky nebo životní příběhy. Na stánkách Obvi najdete články devíti dětí, z různých částí světa. Dnes totiž můžete vytvořit magazín i na dálku. Pomohou vám, stejně jako nám, moderní technologie. Ty jsou spjaté s naším životem a je dobré s nimi umět zacházet. Obvi tak vzniklo hlavně díky možnostem nástrojů Office 365.   

Zajímavé dětské talenty

Mezi redaktory Obvi patří Jan a Mia Kadlecovi, dvojčata Ester Geislerové, která baví focení a vaření, což je v době Instagramu velmi chutná kombinace. Jejich maminka, Ester Geislerová, je ráda, že Mia s Honzou píšou a že dávají něčemu, co je baví, formu. Ester se vždy snažila podporovat děti v tom, co je baví a zajímá. Mii lásku k vaření vidí jako postoj životu. Užívat si chutě je takové umění žít. Honza měl zas odmalička sklony k tomu něco budovat a vyvinul se tak v něm výtvarný cit. Nyní se začal věnovat focení, jak ale přiznává, tento koníček je ještě velmi čerstvý.

 

 

Redakce je plná zajímavých talentů. Život v Dauhá a chození do tamní školy popsala ve svém deníčku z Blízkého východu Timi Jarošová. Tajemství starého Egypta daly dohromady Ema s Evou a Nikola přihodila zážitky ze záchranné stanici pro psy, kam chodí pomáhat.

Jednoho Tomáše baví technika, takže přispěl textem o 3D tiskárnách, a druhý Tomáš zase mladým čtenářům vysvětlí, že matematika není žádná věda… A článkem přispěla i Anežka, která chce být zahradní architektkou nebo grafičkou. Není tak divu, že se její článek točí kolem malování. 9 dětí dalo dohromady 16 stran obsahu pro své kamarády a vrstevníky.

Foto:  MICROSOFT s.r.o.

Redakce z celého světa

Na Obvi se podílely děti z Česka, Slovenska nebo Kataru. Všechno domluvit a dát dohromady články, aby utvořily moderní magazín, pak nebylo nic složitého. Dětem pomohly nástroje Office 365. Články napsaly ve Wordu, obsah magazínu se řešil v Excelu, poznámky ke článkům si zapisovaly a sdílely ve OneNote a vše se nahrálo na OneDrive. Přesvědčte se i vy, jak je jednoduché tvořit zajímavé věci a zkuste si Office 365 zdarma zde: https://products.office.com/cs-cz/try

 

Foto:  MICROSOFT s.r.o.

Cloudová řešení a možnost sdílet dokumenty a zážitky online tak umožňují nové formy spolupráce, a moderní redakce mladých talentů už vůbec nemusí být na jednom místě. Její členové mohou být rozesetí po celém světě a stejně mohou dát dohromady zajímavý obsah, který vytvoří celý magazín. A to je právě Obvi!

 

Články odjinud