Microsoft Den otevřených dveří

Microsoft Den otevřených dveří
Sdílej
 
Vemte svou rodinu i přátele do budovy Microsoft a užijete si víkendový den jinak než obvykle. Zaměstnanci Microsoftu připravili opravdu pestrý program.

 

Na co se můžete těšit?

S námi si den rozhodně užijete! V Office Akademii vám ukážeme ty nejlepší tipy a triky s Microsoft Office na zbrusu nových noteboocích, Czechitas vás zasvětí do základů programování, pozveme vás do Xbox zóny na nejlepší herní zážitky a provedeme vás celou budovou Microsoft. Těšit se můžete i na soutěž o hodnotné ceny!

Kdo se na akci objeví?

No přeci Ben Cristovao - populární zpěvák, který na Microsoft Den otevřených dvěří rozjede svou show! Setkáte se také s mladými českými talenty, kterým při cestě k úspěchům pomohl právě Microsoft Office.

Kdy to proběhne?

V sobotu 22. 10. 2016  v budově Microsoft, Vyskočilova 1561/4a, Praha 4

 

Video se připravuje ...

Microsoft Den otevřených dveří: Jirka • Zdroj: Microsoft

Mladý astronom Jiří:

Noční obloha je tajemná a plná záhad

Jiřího Valu fascinoval vesmír odmalička. K astronomii se poprvé dostal v deseti letech v rámci školní olympiády a úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat. V roce 2014 získal bronzovou medaili na Mezinárodní astronomické olympiádě v Kyrgyzstánu a v roce 2015 stříbrnou medaili na stejné olympiádě v ruské Kazani.

„Baví mě pozorovat oblohu a vyhledávat si zajímavé informace. Často se zabývám různými myšlenkami, které mě jen tak napadnou, a potom nad nimi spekuluji a počítám je. Nejvíce mě naplňuje pozorování noční oblohy. Je úžasné sledovat miliony hvězd na obloze, které jsou od nás tak daleko,“ vypráví dnes sedmnáctiletý astronom Jiří, který se rozhodl vypracovat závěrečnou maturitní práci na téma Pozorování proměnných hvězd.

Kromě astronomie Jirku baví i matematika a fyzika, což jsou příbuzné obory. „Jinak mě baví sportovat, rád hraji florbal a basketbal. Také jsem deset let hrál na housle, jedenáctým rokem chodím do skautu a baví mě desková hra Backgammon, v níž jsem vicemistrem republiky z třetího Mistrovství české republiky v Backgammonu online z roku 2015,“ uvádí talentovaný student.

Tajemství vesmíru objevuje s pomocí Microsoft Office

Jirka pro svou zálibu používá standardní nástroje Office 365 pro domácnosti od Microsoftu. „Pokud si chci dělat poznámky a zápisky, používám OneNote, když potřebuji zaznamenat nějaká data či praktické údaje a chci to mít přehledně, využívám Excel, a když mám k dispozici nějaké pěkné obrázky a fotky, které chci dát do prezentace, tak používám PowerPoint,“ vyjmenovává Jiří.

Jiří se díky svému nadání stal tváří programu Starup společnosti Microsoft, do kterého je možné do 15. listopadu přihlašovat nadané děti. Odborná porota složená ze zástupců společnosti Microsoft pak vybere 15 nejzajímavějších příběhů dětí, které odmění exkluzivním balíčkem Office 365 pro domácnost. Více informací naleznete zde.

 

Video se připravuje ...

Microsoft Den otevřených dveří: Holky • Zdroj: Microsoft

Reportérky Izabela a Adéla

Nejvíce je baví poznávat příběhy lidí

Žákyně Izabela Heczková a Adéla Žídková natáčejí reportáže už od deseti let. Na svůj koníček si dokážou vyhradit čas i během školního roku. Každé dva týdny připraví jednu reportáž, která jim mnohdy zabere i tři dny práce.

„Odkrývat příběhy lidí, zaznamenávat důležité události, ukazovat spolužákům, co se kde dělo a děje. To je to, co nás na práci reportérek baví nejvíc. Když potom navíc vidíme, že se naše práce líbí i lidem v našem okolí, je to pocit k nezaplacení,“ přiznávají Izabela a Adéla, jedenáctileté žákyně. I když jim příprava jednoho příspěvku zabere poměrně dost času, díky podpoře od rodičů, a leckdy i od učitelů, už dívkyzvládly natočit kolem padesátireportáží.

Pomocníkem při tvorbě reportáží je Microsoft Office

„Díky rukopisným poznámkám nám nikdy neunikne to nejdůležitější pro naše reportáže. Při každém sběru dat si můžeme snadno označit jen takové informace, které jsou pro nás podstatné. Líbí se nám i kontrola pravopisu,která nám při psaní vždy hlídá gramatiku. Chceme, aby naše zápisky vypadaly vždy profesionálně a nekazily je zbytečné chyby,“ chválí dívky funkce balíčku Office 365 pro domácnosti. Oceňují také digitální poznámkový blokOneNote.„Před nahráváním finální podoby reportáže si ji potřebujeme vždy zkusit párkrát nanečisto. K tomu využíváme aplikaci OneNote, která umožňuje přímé nahrávání videa a zvuku,“ dodávají dívky.

Izabela a Adéla se díky svému nadání staly tváří programu Starup společnosti Microsoft, do kterého je možné do 15. listopadu přihlašovat nadané děti.Odborná porota složená ze zástupců společnosti Microsoft pak vybere 15 nejzajímavějších příběhů dětí, které odmění exkluzivním balíčkem Office 365 pro domácnost. Více informací naleznete zde.

 

Video se připravuje ...

Microsoft Den otevřených dveří: Franta • Zdroj: Microsoft

Konstruktér František

Od dětských stavebnic až k robotům

Jak první stavebnice dokáže rozvinut jedinečné schopnosti dítěte, dokládá i příběh Františka Hurta z Prahy. První stavebnici dali rodiče Františkovi už v šesti letech. Kromě sestavování ho ale více zajímalo, jak dílo rozhýbat a ovládat.  V deseti letech už součástky se senzory, motory a mikropočítačem programoval. Dnes v osmnácti letech staví roboty a vyhrává nejrůznější soutěže.

Sestrojit robota znamená domýšlet každý jeho pohyb

 „Při konstrukci robota je potřeba nejprve vymyslet strategii, jak bude robot plnit zadané úkoly a k tomu je nutné zvážit, co se dá dobře řešit konstrukcí robota, a co zase programem,“ vypráví František, kterého zkoušení nejrůznější možností designu baví na této práci asi nejvíce.  Potvrzují to i dvě vítězství v celorepublikové Robosoutěži FEL ČVUT. Na vývoji robotů pracuje František se svými dvěma spolužáky. V rámci soutěží se nebojí riskovat: „Už několikrát jsem našeho soutěžního robota vzal hned po předkole, úplně rozebral a sestavil úplně nového. Spolužáci v týmu si mysleli, že jsem se zbláznil, ale výsledek byl daleko lepší.“

Při konstruování robotů pomáhá běžný balíček Office 365 pro domácnosti

Na nejrůznější plánky a schémata využívá František Office 365 pro domácnosti. Aplikace Office Lens mu pomáhá převádět poznámky do digitální podoby, OneNote zase dokáže převést rukopis na matematický výraz. „Když vyvíjíme robota v týmu, hodí se úložiště OneDrive, které nás propojí, sdílíme všechny informace přímo přes dokumenty v Office. Navíc všechny vzorečky a poznámky mám vždy u sebe, i v telefonu, když mne něco napadne doma ve škole nebo při cestě na trénink,“ pochvaluje si František.

František se díky svému nadání stal tváří programu Starup společnosti Microsoft, do kterého je možné do 15. listopadu přihlašovat talentované děti. Odborná porota složená ze zástupců společnosti Microsoft pak vybere 15 nejzajímavějších příběhů dětí, které odmění exkluzivním balíčkem Office 365 pro domácnost. Více informací naleznete zde.

Hledání min v 21. století: Dron Kafon jde na to!

Hledání min v 21. století: Dron Kafon jde na to!

Paper Mario a NBA 2K17: Na co se těšíme?

Paper Mario a NBA 2K17: Na co se těšíme?

 

 

Články odjinud