Hrát je fajn, programovat ještě lepší

Hrát je fajn, programovat ještě lepší
Sdílej
 
Napadlo vás ale někdy, že byste si mohli naprogramovat vlastní hru? Není to tak těžké, jak si myslíte. Jestli chcete začít programovat, máme pro vás pár tipů.

Pro úplné začátečníky

Zkuste Hodinu kódu. Během hodiny plníte různé úkoly v herním prostředí Minecraftu, Star Wars nebo třeba Frozen. A rovnou si zkoušíte, jestli postavy ve hře dělají to, co chcete. Sice ještě nepíšete kód, ale naučíte se třeba, jak funguje podmínka nebo cykly. To se vám pak hodí při pokročilejším programování. Když se na něčem zaseknete, nemusíte se bát - máte k dispozici nápovědu nebo video. Některé tutoriály jsou v češtině, zbytek je v angličtině.

Foto:  Microsoft


Zapoj celou třídu

Nebaví tě prokousávat se kódem sám? Přesvědč svého učitele, ať vaši školu přihlásí do Akademii programování. Budete se pak učit programovat v kroužku nebo přímo ve vyučování. Začnete programováním her v KODU a postupně se můžete propracovat až ke kódování Lego robotů.  Jestli nechceš čekat, mrkni se na Kódování na doma, kde je jednodušší kurz v programovacím jazyce KODU, nebo videa, která tě provedou už „opravdovým“ programovacím jazykem C#, který vývojáři běžně používají i ve firmách.

Foto:  Microsoft


Pro pokročilejší

Na stránce www.codeacademy.com je k dispozici zdarma spousta kurzů. Můžeš zkusit třeba pro začátečníky velmi přívětivý jazyk Ruby, ve kterém lze programovat aplikace, knihovny nebo hry. Najdeš tu i základní kurzy v HTML a CSS pro tvorbu webových stránek. Spoustu inspirace nabízí youtube, tak se do toho pusť. Programování rozhodně není nuda a je to obor budoucnosti.

Foto:  Microsoft

 

Články odjinud