Konec Jumba v Hongkongu

Konec Jumba v Hongkongu
Sdílej
 
Speciální loď na fotografii je legendární hongkongská plovoucí restaurace Jumbo. V březnu 2020 byl její provoz ukončen a nyní po dvou letech byla 14. června 2022 z hongkongského přístavu odtažena. Stala se z toho velká společenská událost, podívejte se na foto.

Foto čísla: ABC 14/2022

Speciální loď na fotografii je legendární hongkongská plovoucí restaurace Jumbo. Na délku měří 76 metrů a pojala najednou až 2300 hostů. Doba její slávy ovšem právě skončila. V březnu 2020 byl její provoz ukončen a nyní po dvou letech byla 14. června 2022 z hongkongského přístavu odtažena.

Stala se z toho velká společenská událost, protože restaurace sloužila v Hongkongu od roku 1976 a za tu dobu se stala jednou z nejvyhledávanějších turistických atrakcí přístavního města. Zahrála si i v mnoha celovečerních filmech a hostila světové celebrity šoubyznysu i politiky.

Loď s restaurací Jumbo byla odtažena, kuchyňské plavidlo zůstalo v přístavu •  Profimedia.cz

Jeden čas platilo, že kdo navštívil Hongkongu, musel zavítat i do Jumba. Posledních deset let se však restauraci finančně nedařilo a poslední hřebík do rakve ji zarazila světová pandemie covidu. Při odtahu přes Jihočínského moře se restaurace převrátila a klesla do hloubky 1000 metrů, nikdo nebyl zraněn.

Prohlédněte si další zajímavé fotky:

Veverky jako z akčního filmu

Veverky jako z akčního filmu

Skutečný opuštěný betonový ostrov ze Skyfall

Skutečný opuštěný betonový ostrov ze Skyfall

Quinta de Regaleira: Obrácené věže do podzemí

Quinta de Regaleira: Obrácené věže do podzemí

 

Články odjinud