Nové ABC: Thor a české národní parky... jako hrom!

Nové ABC: Thor a české národní parky... jako hrom!
Sdílej
 
V novém ABC představujeme české národní parky a všechno, co potřebujete vědět o filmu Thor: Láska jako hrom. Přinášíme vystřihovánku Vostok, která vyšla v úplně prvním ábíčku. A mnoho další zábavy a zajímavostí.

Koupit časopis ABC online >

České národní parky

Víte, kolik máme v Česku národních parků? A dokážete je vyjmenovat? A slyšeli jste o tom, že minimálně jeden další má k těm stávajícím v dohledné době přibýt? Čím se řídí zřizování národních parků a k čemu vůbec je takový statut dobrý, to se dozvíte v našem hlavním tématu na straně 12, který pro vás připravila Zdena Martinová.

Navštivte české národní parky! •  ABC

Národní parky navštíví nejvíce lidí v letním období. Pokud je znáte pouze z učebnice nebo televize, využijte letních prázdnin a vyrazte do nich na výlet. Stojí to za to. Naše republika má nádhernou přírodu a v národních parcích (NP) či chráněných krajinných oblastech (CHKO) najdete to nejlepší.

Vystřihovánky v časopisu ABC č. 14/2022

Vystřihovánky v časopisu ABC č. 14/2022

V novém ABC nechybí ani znovu vydaná vystřihovánka Vostoku, která byla historicky prvním papírovým modelem v ábíčku. Máme ji i ve verzi 2022! Nechybí ani vystřihovánka obojživelného letadla inspirovaná průzkumným britským letounem Supermarine Walrus Mk. II.

Prozradíme vše, co potřebujete vědět o filmu Thor: Láska jako hrom, kterým pokračuje sága studia Marvel. Podíváme se elektrárnu z rybníka, novou odvážnou architekturu, jež oživí Prahu, nebo ráj draků a rejnoků Národní park Komodo. A navíc startujeme nový seriál návodů Mistr Blenderu!

A ještě mnohem více! Nahlédněte do časopisu ABC č. 14:

TOP články z ABC:

Časopis ABC vychází dvakrát měsíčně, informuje, baví a podporuje tvořivost. Archiv starších ábíček najdete tady. Ábíčko 14/2022 je v prodeji od 30. června online a 5. července v trafikách.

Kupte si přeplatné ABC, doručení domů je zdarma.

Titulní stranu nového čísla zdobí motiv z filmu Thor: Láska jako hrom.

Thor: Láska jako hrom na obálce časopisu ABC •  ABC

Podívejte se do minulých čísel ABC, která jsou stále v prodeji online. Doplňte si sbírku vystřihovánek a užijte si spoustu zábavy a zajímavostí.

Nové ABC: S Rakeťákem a příběhem hraček ve vesmíru

Nové ABC: S Rakeťákem a příběhem hraček ve vesmíru

Nové ABC: Jurský svět a nadzvukové létání

Nové ABC: Jurský svět a nadzvukové létání

Nové ABC: Lvi, dinosauři a hnojící velryby

Nové ABC: Lvi, dinosauři a hnojící velryby