Nové ABC: Jurský svět a nadzvukové létání

Nové ABC: Jurský svět a nadzvukové létání
Sdílej
 
V novém čísle časopisu ABC píšeme o dvou návratech - filmovém návratu Jurského světa a také návratu nadzvukového létání. Ábíčko přináší také další vystřihovánku k atentátu na Heydricha, pokračování série miniboxů sídliště Janov a ještě mnoho dalšího. Podívejte se, co vás bude bavit!

Koupit časopis ABC online >

Vystřihovánky k Anthropoidu

ABC č. 10 jsme věnovali 80. výročí operace Anthropoid. A tehdy jsme vydali i první vystřihovánku v této sérii – vlastní atentát, tedy útok na Heydrichovu limuzínu v libeňské zatáčce. V minulém čísle jsme přidali další vystřihovánku, tentokrát poslední bitvu parašutistů v kryptě kostela sv. Cyrila a Metoděje. Nyní do třetice vydáváme kostel v Lidicích, který byl spolu s celou obcí zničen jako pomsta za Heydrichovu smrt.

Vystřihovánka kostelu v Lidicích v časopisu ABC č. 12/2022 •  Pavel Havránek

Sérii zakončíme v příštím ABC, kdy uveřejníme vystřihovánku vysílačky Libuše, kterou na území protektorátu dopravil výsadek Silver A. Ten byl s Anthropoidem velmi úzce provázán. Postavte některou vystřihovánku z této série a pošlete nám fotku. Rádi ji uveřejníme na abicko.cz. S dioramaty se rovněž můžete přihlásit do naší modelářské soutěže Papírový pohár ABC, jejíž aktuální kolo jsme vyhlásili v ABC č. 10.

Vystřihovánky z ABC k Anthropoidu:

V novém ábíčku nechybí ani pokračování oblíbené série vystřihovánek miniboxů sídliště Janov. Píšeme také o dvou návratech - filmovém návratu Jurského světa a návratu nadzvukového létání. Odhalíme, jaká zvířata žijí v zapovězeném rudém lese u jaderné elektrárny v Černobylu. Ukážeme vám tygří romantiku i fantastické záběry z Muzea fantastických iluzí kouzelníka Pavla Kožíška.

A ještě mnohem více! Nahlédněte do časopisu ABC č. 12:

TOP články z ABC:

Časopis ABC vychází dvakrát měsíčně, informuje, baví a podporuje tvořivost. Archiv starších ábíček najdete tady. Ábíčko 12/2022 je v prodeji od 7. června. Tady si můžete koupit ABC online, doručení domů je zdarma.

Titulní stranu aktuálního čísla zdobí motiv z filmu Jurský svět: Nadvláda.

Časopis ABC č. 12/2022 je v prodeji od 7. 6. •  ABC

Podívejte se do minulých čísel ABC, která jsou stále v prodeji online. Doplňte si sbírku vystřihovánek a užijte si spoustu zábavy a zajímavostí.

Nové ABC: Lvi, dinosauři a hnojící velryby

Nové ABC: Lvi, dinosauři a hnojící velryby

Nové ABC: 80 let od operace Anthropoid a Marvel

Nové ABC: 80 let od operace Anthropoid a Marvel

Nové ABC vyrazilo za českými biology do Kamerunu

Nové ABC vyrazilo za českými biology do Kamerunu