Listárna: Vystřihovánky western městečka a sídliště

Listárna: Vystřihovánky western městečka a sídliště
Sdílej
 
Máte rádi vystřihovánky a papírové modely? Třeba westernového městečka nebo sídliště Janov? Jan a Aleš ano! Mrkněte na tu super fotku. A když už jste u toho, prohlédněte si taky Mourrisona na super husté ábíčkovské misi od Daniela.

Vystřihovánky a Red Rock City

Ahoj Mourrisone, časopis ABC sbírám už přes pět let. Baví mě komiksy, články o přírodě, technice i o Esportu. Také rád stavím vystřihovánky. Posílám fotku mého westernového městečka Red Rock City. Můžu se zeptat, jestli plánujete vydat sérii nějakého dalšího městečka? Zdravím celou redakci a přeji do budoucna hodně úspěchů. 

Jan, 14 let

Ahoj Honzo (můžu ti tak, doufám, říkat) moc děkuji za nádhernou fotku westernového městečka, je vidět, že tě opravdu hodně bavilo. Ale než jsem se dostal k odpovědi na tvůj dopis, jako pravidelný čtenář ábíčka už odpověď na svou otázku máš – od ABC č. 21/2021 vychází série miniboxů Sídliště Janov. Pokud si je slepíš všechny, můžeš si z nich pak sestavit své vlastní městečko. A udělalo by mi (a nejen mně, všem v redakci a hlavně tvůrcům vystřihovánky) obrovskou radost, kdybys nám pak poslal jeho fotku. Už teď se na ni těšíme.

Srdečně zdraví Mourrison

Daniel poslal obrázek kocoura Mourrisona na husté misi •  Daniel

Komiksy s Mourrisonem

Milá redakce ábíčka, poprosil jsem taťku, aby mi vám ze svého emailu poslal moji kresbu. Mám hrozně rád Mourrisona a jeho dobrodružství a je to první, co hned čtu v každém ABC, které nám přijde do schránky. Nakreslil jsem vám pro radost Mourrisona, který je zrovna na husté agentské ábíčkovské misi. Posílám vám i fotku agenta, který ho nakreslil a který je Mourrisonův parťák, tedy já. Taťka četl ABC, které mu tehdy kupovala moje babička, celý život, a teď zase odebíráme ABC my s bráchou. 

Daniel, 7 let

Ahoj Danieli, moc děkujeme za kresbu i tvou fotku s ábíčkem. Vždycky nám udělá obrovskou radost, když nám někdo napíše, že se časopis dědí z jedné generace na druhou. Tedy, že ho četl už tvůj tatínek a teď jsi po něm převzal štafetu. I když jsem přesvědčený, že si v něm tatínek i dneska občas něco přečte. V mnoha rodinách to tak opravdu je. Ty jsi vlastně teprve čtenář začátečník, některé články ti možná přijdou dost obtížné, ale právě pro takové, jako jsi ty, vycházejí v každém čísle má kreslená dobrodružství – ta jsou srozumitelná úplně všem. Tak doufám, že ti nadšení pro ábíčko ještě nějaký ten rok vydrží. Pozdravuj tatínka i bráchu.

Tvůj Mourrison

„Agent" a čtenář ábíčka Daniel •  Daniel

Papírové modely a sídliště Janov

Ahoj Mourrisone, jsem začátečník ve skládání modelů (momentálně pracuji na Janově) a jelikož mě baví větší modely, jako bylo třeba Red Rock City, nebo momentální Janov, chtěl bych se zeptat, zda byste někdy do abíčka nedali na pár dílů model zoologické zahrady. Osobně mám zvířata velice rád, a do Zoo chodím s nadšením. Proto bych také rád měl nějakou malou doma.

Aleš, 11 let

Ahoj Aleši, kdo by neměl rád zoologické zahrady. V několika mám dokonce kamarády. Samozřejmě ne zavřené v kleci, ale chodí tam volně a pomáhají hlídat zásoby krmiva pro různé kopytníky, aby je neužírali hlodavci. Tvůj nápad se mi proto moc zalíbil a hned jsem s ním běžel za příslušnými redaktory. Jenže ti mě zklamali, vysvětlili mi, že to technicky není proveditelné. Rozměry každé vystřihovánky musí být v určitém přesném poměru a to by u zoologické zahrady znamenalo, že bychom měli pavilony, výběhy a různá další zařízení, ale zvířata v nich by byla tak maličká, že by se nedala vůbec připravit. Natož pak vystřihnout a slepit. A zoo bez zvířátek by asi nebylo to pravé. Možná někdy v budoucnu připravíme nějaké zvířátko jen tak samostatně, ale celá zoo to nebude. Ale já věřím, že ti to vynahradí naše další vystřihovánky a že nebudeš zklamaný.

Tvůj Mourrison


Pište Mourrisonovi do Listárny:

Pište do Listárny na email mourrison@abicko.cz (do předmětu napište LISTÁRNA). Těším se na vás! Váš Mourrison

Listárna: Vystřihovánka westernového městečka

Listárna: Vystřihovánka westernového městečka

Listárna: Mezinárodní vesmírná stanice, šneci afričtí, Lego a bobři

Listárna: Mezinárodní vesmírná stanice, šneci afričtí, Lego a bobři

Listárna: Foto kočky a vtipy v ABC

Listárna: Foto kočky a vtipy v ABC