Listárna: Mourrison odpovídá na vaše emaily

Listárna: Mourrison odpovídá na vaše emaily
Sdílej
 
Mourrison se zmodernizoval a jeho Listárnu teď najdete online. Z tištěného papírového časopisu přesunul své odpovědi na vaše příspěvky na webové stránky ábíčka. Dotazy týkající se časopisu, obrázky a fotografie svých výtvorů můžete dál posílat emailem. Zdraví vás a na vaše dotazy a příspěvky se těší Mourrison!

Kočky a kreslení obrázků

Mňauhoj Mourrisone, ábíčko je fakt super časopis, čtu ho už asi tři roky. Líbí se mi, že skoro v každém čísle je něco o kočkách. Jak jsi asi pochopil, jsem milovník koček. Umím je i celkem dobře nakreslit, ale tady začíná můj problém. Moji kamarádi neoceňují můj talent v kreslení. Říkají, že je to pro holky a s těma se kamarádit nechci. Proto mám ve škole asi dva opravdové kamarády. Prosím tě o radu, jak jim mám vysvětlit, že kreslení je i u kluků normální.

Igor, 12 let

P. S. Posílám obrázek a doufám, že se ti bude líbit.

Ahoj Igore, především moc děkuji za obrázek, je vidět, že máš kočky opravdu rád. To jsi můj člověk. I když fandím každému, kdo má rád jakákoliv zvířata, milovníci koček jsou mi přece jen nejbližší. Ale k tvému problému – tvoji „kamarádi“ (co je to za kamarády, když se ti kvůli kreslení posmívají?) vůbec nemají pravdu.

Igor poslal obrázek koček včetně Mourrisona •  Igor

Kreslení a výtvarný talent rozhodně není jen holčičí téma, právě naopak. Podívej se do kterékoliv obrazárny – mezi světovými malíři převládají muži, teprve v novověku se ve výtvarnictví začínají prosazovat i ženy. A co třeba architekti – i ti musejí mít výtvarné nadání, musejí umět dobře kreslit a rýsovat. Navíc musejí mít i fantazii, představivost a technické nadání a musí jim být blízké matematické obory, takže i tady převládají muži. Tím nechci říct, že bychom neměli skvělé architektky, ale přece jen jich je o něco méně.

Takže si z řečí kamarádů nic nedělej, nevědí, o čem mluví. A tobě bych radil: svého koníčka se drž a snaž se někam se v něm posunovat. Nejlépe tak, že se porozhlédneš, jestli někde v blízkosti tvého bydliště nepracuje nějaký výtvarný kroužek, lidová škola umění nebo podobné zařízení, kde by ses mohl ve svém kreslení vzdělávat. Tím bys také zjistil, zda máš talent opravdu takový, že by stačil třeba i na nějaké budoucí studium na akademii. Držím palce a nedej se, maluj dál.

Tvůj Mourrison

ABC uvádí speciál Vesmír

ABC uvádí speciál Vesmír

Milý Mourrisone, ábíčko je ten nejlepší časopis, co znám. Zajímá mě vesmír a miluji vaše vystřihovánky. Nejvíc se mi líbí série vesmír a zemědělská technika.

Pavel, 11 let

P. S. Vyorávač cukrové řepy jsem dal babičce na památku, proto na fotkách není.

Ahoj Pavle, děkujeme za pochvalu a hlavně za fotky tvých slepených modelů. Moc se ti povedly. Ale víš, co nám udělalo největší radost? Že jsi jeden model věnoval babičce. Vůbec nepochybuji o tom, že jí udělal obrovskou radost, možná větší, než kdybys jí koupil za ušetřené peníze nějaký šperk nebo kosmetiku. Vlastnoručně vyrobené dárky jsou totiž nejcennější, je v nich velký kus osobnosti, která je dává. Babička musí být šťastná, že má takového milujícího vnuka. Pozdravuj ji od ábíčka, a já jí za celou redakci přeji hlavně zdraví. Mourrison

Pavel poslal fotky papírových modelů zemědělské techniky •  Pavel

Ahoj Mourrisone, moc se mi líbí tvůj časopis, abíčko mám předplacené. Každý den se dívám na Spongeboba a moc se mi líbí. Nechceš napsat článek o něm? Zajímám se o vesmír a tak mám i Abíčko Special vesmír. Podivné planety byly moc zajímavé. Děkuji za skvělý časopis. S pozdravem, Josef

P. S. Posílám fotku :-)

Ahoj Josefe, děkujeme za dopis, fotku i pochvalu časopisu. A samozřejmě i vesmírného speciálu, tato pochvala nás těší obzvláště, protože jeho příprava dala autorům spoustu práce, a tak jsou rádi, že nebyla marná. Že se speciál líbí. Každý, kdo ho ještě nemá, si může koupit ABC speciál Vesmír tady.

Josef má rád ábíčko a Spongeboba •  Josef

Co se SpongeBoba týká, tento animovaný seriál už není žádná novinka, na internetu si k němu najdeš spoustu zajímavostí a informací. Ábíčku samozřejmě zábavná žlutá houba neunikla, dokonce se objevila na jeho titulní straně. Ale už je to pár let zpátky, SpongeBob vyšel v ABC č. 3/2015. Psát o něm dnes už by tak bylo zbytečné, bylo by to jen opakování toho, co si můžeš přečíst jinde. A nejlepší samozřejmě je, podívat se přímo na jeho zfilmované příběhy. Srdečně zdraví Mourrison


Pište Mourrisonovi do Listárny:

Pište do Listárny na email mourrison@abicko.cz (do předmětu napište LISTÁRNA). Těším se na vás! Váš Mourrison


Podivné planety: Místa, kde slunce nezapadá

Podivné planety: Místa, kde slunce nezapadá

Nové ABC: Ábíčko letos slaví

Nové ABC: Ábíčko letos slaví

Vystřihovánky v časopisu ABC č. 3/2022

Vystřihovánky v časopisu ABC č. 3/2022