Listárna: Vystřihovánky v Papírovém poháru

Listárna: Vystřihovánky v Papírovém poháru
Sdílej
 
Jaké vystřihovánky můžete přihlásit do třetího kola soutěže Papírový pohár ABC? Na to se ptá David a Mourrison s radostí odpovídá. Do Listárny časopisu ABC napsal také Dan a poslal redakci pěknou fotku! Pište další emaily, těšíme se!

Ahoj Mourrisone.

ábíčko odebírám druhým rokem, ale kupoval jsem si ho už dřív. Mám rád články o superhrdinech a technice. Rád bych, kdyby byl v ábíčku článek o žánru fantasy, který mám hodně rád.

Dan, 11 let

P. S.: Na obrázku je pár mých ábíček.

Ahoj Dane,

děkujeme za dopis i fotku tvých ábíček. Co znamená slovo fantasy, to ti asi není nutné vysvětlovat. Otázka proto zní, o čem by vlastně takový článek měl být? O dracích? O čarodějích, elfech a trpaslících? O vymyšlených světech plných pohádkových bytostí? To jsou všechno témata, která tak úplně do ábíčka, které se věnuje skutečnému světu, jeho technickým a vědeckým objevům či novým poznatkům z přírody, až tak moc nepatří.

Přesto se v časopise tento žánr objevuje, a to na stránkách věnovaných recenzím filmů, knih či komiksových příběhů. Pokud vychází nějaká zajímavá kniha či je do kin uváděn film na fantasy téma, ábičko se o tom nezapomene zmínit. A vyzdvihne i charakteristiku hlavních postav – fantastických postav. Zalistuj si několika ábíčky zpátky, uvidíš, že v nich nějakou takovou recenzi objevíš. Ostatně – superhrdinové, které máš rád, svým způsobem do fantasy patří také. Přeju ti s ábíčkem hodně zábavy.

Tvůj Mourrison

Dan poslal fotku ábíček, které už má doma •  Dan

Ahoj Mourrisone,

chtěl jsem se zeptat na Papírový pohár. Nové téma je Dioráma a figury. To znamená, že to může být i vystřihovánka postavy od Rolanda Havrana? Děkuji za odpověď.

David

Ahoj Davide,

sice jsi poslal svůj dotaz dvakrát, ale ani jednou ses nepodepsal. Předpokládám proto, že jméno ve tvé e-mailové adrese patří tobě a ne tatínkovi. Takže krátce – ano, do soutěže Papírový pohár ABC můžeš použít i postavy od pana Havrana. Držím ti palce, ať uspěješ.

Tvůj Mourrison


Pište Mourrisonovi do Listárny časopisu ABC:

Pište do Listárny na email mourrison@abicko.cz (do předmětu napište LISTÁRNA). Těším se na vás! Váš Mourrison

Listárna: Super sbírka vystřihovánek

Listárna: Super sbírka vystřihovánek

Listárna: Mourrison a bitcoiny

Listárna: Mourrison a bitcoiny

Listárna: Vystřihovánky western městečka a sídliště

Listárna: Vystřihovánky western městečka a sídliště