Listárna: Foto kočky a vtipy v ABC

Listárna: Foto kočky a vtipy v ABC
Sdílej
 
Do Listárny časopisu ABC přišla fotka kočky Sisinky od Klárky, která má v ábíčku nejraději komiksy, hlavně ty s Mourrisonem. Tonda naopak razí vtipy a přírodu. Jak to jde dohromady? Zjistíte tady. Jo, a napište mi, váš kocour Mourrison!

Komiksy v ábíčku

Ahoj Mourri, posílám fotku svojí kočky Sisinky. Obě si rády čteme ábíčko. Komiksy jsou nejlepší!!! A z nich je nejlepší ten o Tobě. Myslím, že Cléo a Sisinka jsou si dost podobné. Velké parádnice! Pozdravuj redakci!

Klárka, 9 let

Ahoj Klárko, moc děkuji za dopis (a pochvalu mého komiksu) i fotku Sisinky. Máš pravdu, že se Cléo trošku podobá, ale to jsem před ní nemohl říkat moc nahlas. Cléo je totiž přesvědčená, že se jí nikdo nevyrovná. Je hodně slavná a tak jí to nejspíš trošku stouplo do hlavy. Ale jinak je to hrozně hodná holka. Tedy kočka. Kdyby se poznaly osobně, určitě by se skamarádily. Ať se vám oběma daří, přeje Mourrison

Komiksy s Mourrisonem online >

Do Listárny časopisu ABC přišla fotka kočky Sisinky od Klárky •  Klárka

Vtipy a příroda

Ahoj Mourrisone, v ABC mě asi nejvíc baví vtipy a články o přírodě. Myslím, že by jich mělo být víc. I tvých komiksů. Zato info o počítačových hrách vůbec. Oni ábíčko prostě kazí. Já mám sice z většiny k dispozici jen starší čísla ale i tak je toho tam o hrách spousta. Co kdybyste do ABC dávali víc článků ekologii? Byl bych rád. Až vyrostu, chci být spisovatelem a ekologem v jedné osobě. Jde to? S pozdravem pro všechny kočky v redakci 

Tonda, 11 let

Vtipy z ABC online >

Ahoj Tondo, moc děkujeme za dopis a tvoje náměty. Docela ti rozumím, i já dávám přednost článkům o přírodě a ekologii. A asi tě nepřekvapí, že počítačové hry bych v časopise také mít nemusel. Nejenže je nehraju (neznám jedinou kočku, která by je hrála), ale ani jim moc nerozumím.

Musíš si však uvědomit, že každý čtenář ábíčka je trochu jiný a baví ho něco jiného. A těch, kteří se naopak nejvíc zajímají o počítačové hry, je opravdu hodně. Jim se klidně může zdát, že by jich klidně mohlo být víc a že časopis kazí články o přírodě. Redaktoři se proto musí snažit, aby bylo ábíčko co nejpestřejší a aby si v něm každý našel to, co ho nejvíc zajímá. Není to snadné, ale já myslím, že se jim to docela daří.

Eko LEGO: Šetrnější výroba plastových kostiček

Eko LEGO: Šetrnější výroba plastových kostiček

A k tvému dotazu? Nevidím důvod, proč by to nešlo. Jen pro to budeš muset něco udělat. Aby ses stal ekologem, měl bys vystudovat přírodovědnou fakultu nebo nějakou podobně zaměřenou školu. Naproti tomu spisovatelem se může stát prakticky každý, kdo má fantazii a určité literární nadání. Potřebná je jen velmi dobrá znalost českého jazyka. A tu můžeš začít získávat už teď na základní škole.

Pomůže ti i četba knih, která tě naučí používat co nejpestřejší slovní zásobu, větnou skladbu, různé slovní obraty a spojení. Prostě, hodně čti. A abych nezapomněl – redakční kočky a kocouři (doufám, že pozdrav platí i pro ně) moc děkují a pozdravují tě také. Tvůj Mourrison


Pište Mourrisonovi do Listárny:

Pište do Listárny na email mourrison@abicko.cz (do předmětu napište LISTÁRNA). Těším se na vás! Váš Mourrison

Listárna: Vystřihovánka westernového městečka

Listárna: Vystřihovánka westernového městečka

Listárna: Dopisy čtenářů ábíčka

Listárna: Dopisy čtenářů ábíčka

Listárna: Mourrison odpovídá na vaše emaily

Listárna: Mourrison odpovídá na vaše emaily