Listárna: Dopisy čtenářů ábíčka

Listárna: Dopisy čtenářů ábíčka
Sdílej
 
Mourrison odpovídá na dotazy čtenářů ábíčka. Zmodernizovanou Listárnu teď najdete místo časopisu přímo na webu. Honza píše o seriálu Jak udělat hru a přál by si návod na Minecraft. Monika by si přála vystřihovánku tramvaje. A Kryštof se ptá, jak dlouho už je ábíčko... Dotazy týkající se časopisu, obrázky a fotografie svých výtvorů můžete dál posílat emailem. Zdraví vás a na vaše dotazy a příspěvky se těší Mourrison!

Jak udělat hru... a Minecraft?

Ahoj Mourrisone! Ábíčko odebírám společně s bráchou asi tak dva roky. Moc mě bavil seriál Jak udělat hru a tak mě napadlo, že by mohlo být i pokračování, třeba až na takovou hru jako je Minecraft. Dělám judo a hraju na klavír. Pozdravuj ode mě Tukieho a Cléo a celou redakci!

Honza, 9 let 

P. S.: Ábíček máme fakt hodně.

Ahoj Honzo, moc děkujeme za tvou fotku i kreslený obrázek. Je fajn, že tě náš seriál Jak udělat hru bavil a že bys rád ještě nějaké pokračování. To ti zatím slíbit nemohu, seriály se v časopise musejí střídat, aby si přišli na své i čtenáři, kteří mají jiné zájmy.

Honzovi se líbil seriál Jak udělat hru •  Honza

A co víc – tvůj návrh pokračovat s hrou Minecraft napadl moje redakční kolegy už dávno. Minecraft je opravdu hodně oblíbená hra, v časopise jsme o ní proto v minulosti psali několikrát. A v roce 2016 dokonce vyšel stostránkový ABC speciál věnovaný pouze Minecraftu. Je mi jasné, že v té době jsi ještě ábíčko nečetl, takže jsi ani neměl možnost si tento speciál koupit. Přesto si myslím, že když poprosíš rodiče a zkusíte ho společně sehnat za pomoci inzerátu, mohli byste uspět. Budu ti držet palce. Tvůj Mourrison

Vystřihovánka tramvaje

Ahoj Mourrisone, chtěla bych se zeptat, jestli by v ábíčku nemohla být nějaká vystřihovánka a článek o tramvajích pro bráchu. Je mu 10 a je úplný blázen do tramvají. Doma má hodně velkou sbírku.

Monika, 12 let

Ahoj Moniko, je od tebe hezké, že chceš udělat radost svému mladšímu bráškovi. Tramvaje jsou ovšem dost specifické téma, protože je to záležitost velkých měst. Přesto se jim nevyhýbáme, i když ti nemůžu slíbit, že v dohledné době se u nás nějaká objeví. Ale mám pro tebe tip. Ve dvojčísle ABC 25/26 v roce 2015 u nás vyšla vystřihovánka speciální tzv. Mazací tramvaje. Vystřihovánku samotnou budeš asi shánět dost obtížně, na našich webových stránkách www.abicko.cz najdeš jen návod na její slepení.

Monika poslala fotky malovaných kamínků •  Monika

Ale zkus se pozeptat starších kamarádů, kteří by mohli mít toto číslo doma schované. Ne každý si vystřihovánky slepuje, třeba by ti ji pro bráchu věnoval. Nebo popros tatínka, jestli by ti nepomohl sehnat ji na inzerát. Budu tobě i tvému bráškovi držet palce. A děkuji za pomalované kamínky, jsou moc hezké. Tvůj Mourrison

P. S.: Mimochodem – překrásný model tramvaje poslal jeden náš starší čtenář do naší soutěže Papírový pohár. Podívat se na ni také můžete tady.

Ábíčko slaví 65 let!

Ábíčko slaví 65 let!

Jak dlouho existuje ábíčko?

Ahoj Mourrisone, jsem Kryštof a hraju na hudební nástroje. :) Zeptám se tě na dvě věci: 1. Jaké videohry hraješ? 2. Jak dlouho je Abíčko? Zdravím a pozdravuj Tukieho.

Ahoj Kryštof

Ahoj Kryštofe, je hezké, že hraješ na hudební nástroje, škoda, že jsi nenapsal na jaké, protože hudebních nástrojů existuje obrovské množství a liší se nejen svým zvukem, vzhledem či materiálem, ale také způsobem, jakým se na ně hraje. Takže si můžu představovat, že foukáš na flétnu nebo do trubky, natahuješ prsty na klaviatuře piána nebo se trápíš se strunami... Ale to nejdůležitější jsi zapomněl úplně – jestli jsi čtenářem ábíčka. Pokud ano, tak v nejnovějším čísle 3/2022, které právě vychází, najdeš odpověď na svou druhou otázku.

Äbíčko tento rok slaví. Kolikáté výročí? To najdeš v jeho úvodníku. A neslaví jen ábíčko, kulaté narozeniny jsem před pár dny oslavil i já. Tak neváhej a honem si běž výtisk ábíčka koupit. A ta první otázka? Odpověď je jednoduchá: Nehraju žádné videohry, kočky a kocouři mají trochu jiné zájmy. Já třeba dávám přednost prohánění plyšové myšky po parketách. Samozřejmě jen když mám čas a nepomáhám svým redakčním kamarádům v ábíčku. Jako zrovna teď. Tvůj Mourrison


Pište Mourrisonovi do Listárny:

Pište do Listárny na email mourrison@abicko.cz (do předmětu napište LISTÁRNA). Těším se na vás! Váš Mourrison


Listárna je nově na webu: Pište Mourrisonovi!

Listárna je nově na webu: Pište Mourrisonovi!

Listárna: Mourrison odpovídá na vaše emaily

Listárna: Mourrison odpovídá na vaše emaily

Nové ABC: Ábíčko letos slaví

Nové ABC: Ábíčko letos slaví