Listárna: Kdo vyje s vlky a superhrdiny

Listárna: Kdo vyje s vlky a superhrdiny
Sdílej
 
Jáchym napsal do Listárny kocoura Mourrisona a časopisu ABC, protože by si přál články o svých oblíbencích vlcích. Na ábíčku jich najdete hned několik! A to není vše!

Ábíčko vyje s vlky

Ahoj Mourrisone.

Čtu ábíčka úplně nejraději, a mám jich 27. Rád bych se zeptal, jestli by mohl být v některém z dalších ábíček článek o vlcích. Tak kdyby to klaplo, byl bych moc rád.
S pozdravem Jáchym

Ahoj Jáchyme,

vlci jsou opravdu moc zajímavá zvířata, však o nich ábíčko píše každou chvíli. Jen v loňském roce o nich vyšly dva články – v č. 10/2021 pod názvem Nevinné šelmy: Vlci raději loví divoká zvířata (najdeš ho tady), a v č. 12/2021 pod názvem Vlk si nevybírá, a proto přežil velké vymírání (ten najdeš tady). A když už budeš hledat, můžeš se podívat i na nějaké starší články, třeba na článek Záhadná proměna: Jak se z vlka stal pes (tady) v č. 25/2017 nebo velmi obsáhlý článek, který vyšel v době, kdy jsi nejspíš ještě nebyl na světě (ale o vlcích už se psalo) s názvem Ztracený svět šelem: Jak se vlk stal nepřítelem člověka (tady) v č. 14/2001. A můžu ti slíbit, že jakmile se o vlcích objeví nějaké nové zajímavé informace, v ábíčku se o nich určitě dočteš. Tvůj Mourrison

Vlk se objevuje v řadě pohádek, mýtů a legend - •  Profimedia.cz


Inspiroval jsi mě, Mourrisone!

Ahoj Mourrisone! 

Ábíčko mám rád, odebírám ho asi (minimálně) 2 roky. Mám rád články o technologii, hlavně o té, která chrání životní prostředí. Chtěl jsem se zeptat, jestli dáte do Ábíčka něco o programu Scratch. Mám na něm účet, jmenuji se Superkote. Kočky mám moc rád, a nejraději o nich píšu komiksy. V jedné mé vlastní komiksové sérii vystupuje postava, která vypadá úplně jako ty, jmenuje se Mourek a je to taky kočičí superhrdina. Proto pro mě nebylo těžké vytvořit komiks o tobě a o Tukiem. Doufám, že se ti líbí.

Milý anonyme,

jsem rád, že se ti ábíčko líbí a že jsme tě inspirovali k vlastnímu, moc hezkému komiksu. Opravdu se ti podařil. Je vidět, že tě různé grafické techniky baví. Možná z tebe bude v budoucnu programátor nebo odborník v mediální grafice. Na to existují různé střední školy i odborná učiliště. Nepíšeš sice, v jaké třídě jsi, jestli už se rozhoduješ o svém budoucím povolání, ale v každém případě máš dobře nakročeno, pokud se vydáš směrem ke grafice. Mourrison


Pište Mourrisonovi do Listárny časopisu ABC:

Pište do Listárny na email mourrison@abicko.cz (do předmětu napište LISTÁRNA). Těším se na vás! Váš Mourrison

Listárna: Je Janov skutečný? A třeste se před Mourrisonem!

Listárna: Je Janov skutečný? A třeste se před Mourrisonem!

Listárna: Rubikova kostka

Listárna: Rubikova kostka

Listárna: Video kuličkodráhy z Lego od Hanky

Listárna: Video kuličkodráhy z Lego od Hanky