Listárna: Rubikova kostka

Listárna: Rubikova kostka
Sdílej
 
Adam napsal do ábíčka, chválí naše komiksy a vtipy a prozrazuje, že má rád Rubikovu kostku. Víte, co to je? Přece legendární hlavolam! Více se dozvíte v Mourrisonově listárně, která je moderní na webu a online. Tak pište!

Ahoj Mourissone,

ABC se mi líbí, hlavně komiksy, vtipy a vůbec všechno, ale píšu ti, protože se chci zeptat, jestli byste nemohli napsat článek o Rubikových kostkách?

Adam

Ahoj Adame,

Rubikovy kostky, které už ovšem dlouho nejsou jen kostky, populární hlavolam má dnes i spoustu dalších tvarů, jsou pořád velice oblíbené. Ale rozhodně to není žádná novinka, právě naopak, za chvíli – přesně za tři roky – bude Rubikova kostka slavit padesátileté výročí ode dne, kdy si ji její vynálezce Ernő Rubik nechal patentovat.

Psát o ní článek do ábíčka by proto bylo tak trochu „nošení dříví do lesa“, všechno, co by se o ní dalo napsat, už bylo dávno napsáno. Zkus si dát na internetu do vyhledávače termín Rubikova kostka a uvidíš, kolik stránek ti o ní vyjede – včetně řady návodů na její složení. V ábíčku by tak článek o ní jen zabíral místo jiným, zajímavějším tématům, které jinde nenajdeš. A to bys určitě nechtěl ani ty. Přeju ti hezké prázdniny.

Tvůj Mourrison


Pište Mourrisonovi do Listárny časopisu ABC:

Pište do Listárny na email mourrison@abicko.cz (do předmětu napište LISTÁRNA). Těším se na vás! Váš Mourrison

Nové ABC: S Rakeťákem a příběhem hraček ve vesmíru

Nové ABC: S Rakeťákem a příběhem hraček ve vesmíru

Listárna: Video kuličkodráhy z Lego od Hanky

Listárna: Video kuličkodráhy z Lego od Hanky

Listárna: Super sbírka vystřihovánek

Listárna: Super sbírka vystřihovánek