Thor: Láska jako hrom - Když blesk udeří dvakrát

Thor: Láska jako hrom - Když blesk udeří dvakrát
Sdílej
 
Kdo je silnější než Thor? Dva Thorové! A co je mocnější než úder kladiva? Láska. Nejen že v novém filmu studia Marvel má sílu jako hrom. Blesk udeří dvakrát najednou!

Po třech Spider-Manech ve filmu Bez domova a několika Doktorech Strange v mnohovesmíru šílenství se tentokrát studio Marvel rozhodlo zůstat spíše při zemi. Aspoň pokud jde o počty. Ve čtvrtém samostatném filmu s bohem hromu se objevují „jenom” dva Thorové.

Kromě Chrise Hemswortha, který si zahrál stejnou roli i v několika dílech série Avengers, se vrací také herečka Natalie Portmanová. Jako Thorovu lásku Jane jsme ji naposledy viděli v Temném světě z roku 2013. Ale teď je za tajuplných okolností zpátky – komplet v superhrdinském kostýmu jako nová majitelka znovu poskládaného kladiva Mjolnir. Jako Mocná Thor.

Video se připravuje ...

Thor: Láska jako hrom - trailer k filmu studia Marvel • Zdroj: Marvel Studios/Disney

Mocná Thor

Nejnovější film studia Marvel vychází z minulého kino hitu Avengers: Endgame. Zdánlivě nepřemožitelného Thanose se v něm hrdinům nakonec podařilo porazit. Přesto Thora sžírá nejistota a výčitky svědomí. Schovává se před nimi ve vesmíru ve společnosti zbývajících Strážců galaxie. Jenže tam, kde se neohroženě vrhají do akce, se Thor odvrací s úsměvem a vědomím, že si poradí i bez něho.

Nebylo by to však epické vesmírné dobrodružství, kdyby na Thora nečekal velkolepý zvrat. Nebo rovnou dva. Jane jako Mocná Thor je jenom prvním překvapením, které na něj čeká. Dalším je zloduch Řezník Bohů (Gorr the God Butcher). A tuhle přezdívku rozhodně nezískal v multiplayerových střílečkách.

Zažije Thor lásku jako hrom? •  Falcon

Thor je žena

Děj filmu Láska jako hrom se hodně inspiroval dvěma komiksovými sériemi. Některé záběry přímo citují namalované komiksové panely příběhu Zabiják bohů, který právě vychází v češtině. Nápad udělat z nového Thora ženu naopak vychází ze zápletky řady The Mighty Thor (více v boxu). Režisér Taika Waititi, který natočil i předchozí díl Thor: Ragnarok, prozrazuje, že hlavní hrdina neviděl Jane dlouhých osm let.

Ale jeho dávná milovaná není jedinou známou tváří, s níž se znovu setká. Zpátky je také kamenný bojovník Korg nebo nebojácná Valkyrie, jež se stala panovnicí nového království Asgard založeného na Zemi a strašně se nudí. Nechybí ani úplně nová postava jistého boha jménem Zeus.

Video se připravuje ...

Thor: Láska jako hrom (Love and Thunder) - trailer s českým dabingem • Zdroj: Falcon

Láska plná překvapení

Režisér Waititi říká, že jeho úmyslem bylo natočit film o lásce, ve kterém se budou superhrdinové prohánět po vesmíru. Ale stejně jako láska skrývá i nový film studia Marvel mnoho překvapení. Automaticky předpokládáme, že hluboké city znovu rozkvetou mezi Thorem a Jane. Waititi opatrně varuje, že to nemůže slíbit. Blesk většinou udeří vícekrát, jenže jen málokdy podruhé na to samé místo. Nebo do stejných srdcí.


Thor: Láska jako hrom

Režie: Taika Waititi

Hrají: Chris Hemsworth, Natalie Portmanová, Christian Bale, Tessa Thompsonová, Chris Pratt, Karen Gillanová, Jaimie Alexanderová, Russell Crowe

Premiéra: 7. 7. 2022


Thor: Zabiják bohů

Některé záběry z filmu Thor: Láska jako hrom citují panely z komiksu •  Falcon

Příběh Zabiják bohů poprvé vyšel v roce 2013 v komiksové sérii Thor: Bůh hromu. Hlavní hrdina se v něm setkává s jedním z nejmocnějších protivníků. Gorr povraždil miliardy vesmírných božstev. Aby ho Thor dokázal zastavit, musí spojit síly se svým budoucím i minulým já.

Tento nápad částečně přebírá nový film Láska jako hrom, který se ale zároveň inspiroval volně navazující sérií The Mighty Thor (Mocná Thor). V ní se kladiva boha hromu chopila Jane Fosterová. Autory Zabijáka bohů jsou dlouholetý scenárista Thorových dobrodružství Jason Aaron a a výtvarník Esad Ribić. Aaron je u nás známý díky sérii Avengers a společně s Esad Ribićem pracoval i na novém Barbaru Conanovi. Jejich Thor je superhrdinská galaktická sága, která vyniká strhujícím příběhem i velkolepou fantastickou malbou.

Všechno o filmech a seriálech studia Marvel:

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Thor a další superhrdinové na plakátech k filmu Láska jako hrom

Thor a další superhrdinové na plakátech k filmu Láska jako hrom

Všechno je možné! Marvel překračuje hranice mnohovesmíru

Všechno je možné! Marvel překračuje hranice mnohovesmíru

 

Články odjinud