Nejlepší filmy na léto 2022

Nejlepší filmy na léto 2022
Sdílej
 
Léto je tady a už za pár týdnů začínají prázdniny. Co budete dělat? No přece sledovat nejlepší filmy roku 2022. Tedy určitě ty, které mají premiéru v letní sezóně. Ať už jsou od studia Marvel, animované, se superhrdiny nebo dinosaury, ábíčko přináší trailery, plakáty a fotky nejlepších filmů pro děti a teenagery na letošní léto.

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Režie: Sam Raimi, herci: Dominic Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Chiwetel Ejiofor, Benedict Wong, Xochitl Gomez, Rachel McAdams (z prvního Doctora Strange)

Premiéra: 5. 4. 2022

Video se připravuje ...

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství: Trailer s českými titulky • Zdroj: Falcon

O čem film je: Trvalo šest let, než se Doctor Strange dočkal dalšího filmu se svým jménem v názvu. Mezitím se stal něčím na způsob kotvy celého filmového vesmíru studia Marvel. V jeho „samostatném” dobrodružství nechybí známí, noví, ani nečekaní hrdinové. Nová kapitola nekonečného superhrdinského seriálu přináší nové možnosti.

Zajímavost: Režisér Sam Raimi natočil filmy Spider-Man (2002) a Spider-Man 2 (2004) které jsou považovány za základní kameny moderních filmů o superhrdinech.

Přečtěte si:


Jurský svět: Nadvláda

Jurassic World Dominion

Režie: Colin Trevorrow, herci: Chris Pratt (ze Strážců galaxie), Bryce Dallas Howard, Laura Dern, Jeff Goldblum, Sam Neill, DeWanda Wise, BD Wong

Premiéra: 9. 6. 2022

Video se připravuje ...

Jurský svět: Nadvláda - český trailer s titulky • Zdroj: CinemArt

O čem film je: Na konci minulého filmu Jurský svět: Zánik říše se dinosauři rozutekli se po světě a jisté nekáli živly se je snaží zneužít jako zbraně. Owen a Claire ze zavřeného Jurského světa vyrazí na Maltu, aby jim v tom zabránili. Ale je tady ještě druhá parta hrdinů: veteráni z úplně prvního Jurského parku z roku 1993 jsou zpátky. Archeolog Alan Grant, paleobotanička Ellie Sattler a matematik „teorie chaosu“ Ian Malcolm Vyšetřují pochybné aktivity společnosti BioSyn.

Zajímavost: BioSyn je stejná společnost, která způsobila problémy v původním Jurském parku.

Přečtěte si a sledujte:


Rakeťák

Lightyear

Režie: Angus MacLane, herci: Chris Evans (alias Captain America), Keke Palmer, Dale Soules, Taika Waititi (který režíroval poslední dva filmy s Thorem)… v původním znění

Premiéra: 16. 6. 2022

Video se připravuje ...

Rakeťák - trailer k filmu studia Pixar • Zdroj: Falcon

O čem film je: „Donekonečna a ještě dál,” velí oživlá figurka Buzze Rakeťáka ve čtyřech dílech Toy Story: Příběhu hraček. Ale opravdový Rakeťák je vesmírný hrdina, který společně se svou posádkou uvízne ve vesmíru 4,2 miliard světelných let daleko od Země. Nový animovaný film studia Pixar je plnohodnotný sci-fi film pro celou rodinu.

Zajímavost: V roce 2000 vznikl polozapomenutý klasicky animovaný film (a následně seriál) Buzz Lightyear of Star Command (Buzz Rakeťák z Hvězdného velitelství). Dobrodružství „skutečného” Rakeťáka zapadla a s novým filmem nesouvisí.

Přečtěte si:


Mimoni: Padouch přichází

Minions: The Rise of Gru

Režie: Kyle Balda, Brad ABleson, Jonathan del Val, herci: Steve Carrel, Pierre Coffin, Taraji P. Henson… v původním znění

Premiéra: 30. 6. 2022

Video se připravuje ...

Mimoni 2: Padouch přichází - český trailer • Zdroj: CinemArt

O čem film je: Legrační panáčci z animáku Já, padouch měli takový úspěch, že najednou chtěl mít nějakého Mimoně každý (i v konkurenčních animovaných sériích). V pokračování volně navazujícím na jejich vlastní film Mimoni pořád hledají největšího padoucha všech dob, kterému by mohli sloužit. Znovu - a zároveň poprvé, narazí na svého (budoucího) pána Grua.

Zajímavost: Padouch přichází se odehrává po filmu Mimoni, ale před všemi třemi díly animované série Já, padouch.


Thor: Láska jako hrom

Thor: Love and Thunder

Režie: Taika Waititi (který režíroval Thor: Ragnarok), herci: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Chris Pratt, Karen Gillan, Tessa Thompson, Russell Crowe, Christian Bale (který hrál Temného rytíře Batmana)

Premiéra: 7. 7. 2022

Video se připravuje ...

Thor: Láska jako hrom (Love and Thunder) - trailer s českým dabingem • Zdroj: Falcon

O čem film je: V dalším letošním filmu studia Marvel se původní Thor prohání vesmírem se Strážci galaxie, dokud nečekaně nenarazí na nového Thora. Komu teď patří bájné kladivo Mjolnir? Přece jeho dávné lásce Jane! Společnými silami budou muset zastavit zloducha Gorra, the God-Butchera, který chce zničit každého boha.

Zajímavost: Režisér Taika Waititi chystá nový film z vesmíru Star Wars.

Přečtěte si:


DC Liga supermazlíčků

DC League of Super-Pets

Režie: Jared Stern, herci: Dwayne Johnson, John Krasinski, Keanu Reeves, Kate McKinnon, Kevin Hart, Natasha Lyonne, Diego Luna (který hraje v seriálu Star Wars Andor)

Premiéra: 28. 7. 2022

Video se připravuje ...

DC Liga supoermazlíčků: Český trailer • Zdroj: Vertical Entertainment

O čem film je: Věděli jste, že superhrdinové mají své mazlíčky? Začali s tím Superman a jeho věrný psí společník Krypto. Jsou nerozluční nejlepší přátelé, mají stejné superschopnosti a bok po boku bojují proti zločinu. Ale když je Muž z oceli i zbytek Ligy spravedlnosti unesen, Krypto musí přesvědčit smečku z útulku, aby mu pomohla superhrdiny zachránit.

Zajímavost: Superpes Krypto se poprvé objevil ve 210. čísle komiksové série Action Comics z roku 1955. Před několika lety vznikl neoficiální vtipný krátký animák o super venčení. Podívejte se níže.

Přečtěte si:

Superman venčí super psa: Výsledek? Je jako z oceli

Superman venčí super psa: Výsledek? Je jako z oceli

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Nešťastný nový rok 2022! Filmy nám předpovídají temnou budoucnost

Nešťastný nový rok 2022! Filmy nám předpovídají temnou budoucnost

 

Články odjinud