Let's play video: Stavíme dinosauří zoo v Jurassic World Evolution

Video se připravuje ...
Sdílej
 
Ábíčko udělalo první let's play video! Triceratops Zdeněk, hladový ceratosaurus a hledání fosílií v Portugalsku. To všechno čeká při prohlídce dinosauří zoo s vědeckým redaktorem Českého rozhlasu Ondřejem Novákem. Zahrajeme si Jurassic World Evolution a dozvíme se, jestli videoherní dinosauři odpovídají vědeckým poznatkům.

Videohry nás baví. Ve spoustě z nich autoři přetváří skutečné vědecké poznatky do grafiky a zvuků a nich potom prožíváme fantastická dobrodružství. Zároveň nám ale pomáhají lépe pochopit svět kolem nás. Doplňují učebnice, filmové dokumenty nebo odborné knihy. A právě takovým hrám se chceme věnovat v našich nových let’s play videích. Před kamerou v nich uvidíte redaktora ábíčka Pavla a vědeckého redaktora Českého rozhlasu, Ondřeje Nováka. Pánové se hned v prvním dílu podívali na… dinosaury!

Let's play z Jurského světa

Na dinosaury? No jasně! Vždyť je máme rádi všichni! Jenže mají jeden problém. Jsou mrtví. Všichni! Můžeme je sice vidět ve filmech jako je Jurský park nebo Jurský svět, jenže tam s nimi strávíme jen krátký čas. Ve hrách je to jiné. Tak třeba v Jurassic World Evolution z roku 2018 si můžete stovky hodin stavět vlastní dinosauří zoo, hledat fosílie, extrahovat z nich DNA, pročítat detailní encyklopedii a strategicky rovnat výběhy dinosaurů tak, aby k nim návštěvníci měli blízko.

Ondřej a Pavel rozebírají hru Jurassic World Evolution z vědeckého úhlu pohledu •  ABC

Ale ne zase až moc, protože to se pak může stát nehoda. A znáte to – takový masožravý dinosaur dokáže napáchat u návštěvnického centra pěknou paseku. Nebo to možná neznáte (a to buďte rádi!), ale v našem let’s play videu to poznáte. Stejně jako triceratopse Zdeňka, který se určitě nejmenuje podle šéfredaktora ábíčka nebo problémy s vodou a krmivem ve výběhu býložravých dinosaurů.

Jurassic World Evolution: Vytvořte si dinosauří terárium

Jurassic World Evolution: Vytvořte si dinosauří terárium

Dinosauří revoluce: Jak se měnil pohled na druhohorní plazy

Dinosauří revoluce: Jak se měnil pohled na druhohorní plazy

VIDEO ABC rozhovor: Petr Brož o sopkách

VIDEO ABC rozhovor: Petr Brož o sopkách